Microsoft'un İlk 4 Hamlesi! - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft'un İlk 4 Hamlesi!

Microsoft\'un İlk 4 Hamlesi!

Eğer Microsoft parlak günleri özlüyorsa, işe bu 4 hamleyi yaparak başlamalı!

09.02.2014 00:59

Steve Ballmer'ın yerini alan Microsoft'un yeni patronu Satya Nadella, şirketin 38 yıllık tarihindeki sadece üçüncü CEO'su. Vizyonunu çalışanlarına bir e-postayla açıklayan Nadella, Microsoft'u ileriye taşımak neler yapabilir? İşte Nadella'nın dünyanın en büyük cihaz ve hizmet şirketini daha da ileriye taşımak için planladığı 4 iş.

1. Internet of things hareketi

Microsoft, internete bağlı cihazlar (IoT) konusunda Windows Embedded işletim sistemiyle bir süredir oldukça etkin. Nadella, internete bağlı cihazlardan toplanan verileri bir araya getirerek, tüketicilere ve şirketlere yönelik yeni ürün ve hizmetler ortaya çıkarabilir.

2. Nokia'yı mobil stratejisinin ortasına koymak

Microsoft'un bulut merkezli bir şirket olmasında mobilin rolü çok büyük olacak. Bulut tabanlı uygulama ve hizmetler, milyonlarca telefon ve tablette günlük olarak kullanılıyor. Bu anlamda Nokia'nın cihazlar ve hizmetler bölümünün Eylül 2013'te satın alınması, Microsoft'un gelecekteki hamlelerinde anahtar öneme sahip.

3. Yeniliğe öncelik vermek

Bazı çevreler Nadella'yı "güvenli seçim" olarak değerlendirse de CEO, "bulunduğumuz sektör geleneğe değil sadece yeniliğe saygı gösteriyor" diyor. Nadella, işinin büyük bölümünün yenilikçi ürünler çıkarmadaki yeteneklerini hızlandırmak olduğunu söylüyor.

4. "Tek Microsoft"un nasıl olacağını planlamak

Steve Ballmer Temmuz 2013'te "One Microsoft" stratejisini açıkladığında, Nadella en hızlı ilerleyen bölümlerden biri olan Bulut ve Kurumsal Mühendislik Grubu'unun başına gelmişti. Görevi ise Office 365 ve Azure bulut platformu dahil, şirketin en büyük gelir sağlayan ürünlerini düzene oturtmaktı.

Nadella, bu stratejiden vazgeçmeyeceğini en başından belli etti. Dolayısıyla Microsoft'un ürünlerini buluta taşıma çalışmaları devam edecek.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Microsoft'un İlk 4 Hamlesi! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement