Microsoft Xbox Bölümünden Zynga'ya Sürpriz Transfer - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft Xbox Bölümünden Zynga'ya Sürpriz Transfer

Microsoft Xbox Bölümünden Zynga\'ya Sürpriz Transfer

Bu aralar Xbox One ile sıklıkla kendisini de gördüğümüz Don Mattrick, artık Microsoft'ta çalışmıyor.

02.07.2013 13:00

Mahmut Saral - - Microsoft Xbox İnteraktif Yapımlar Bölümü Başkanı Don Mattrick, görevinden ayrıldı ve geliştirdiği sosyal oyunlarla adından sıkça söz ettiren Zynga'ya geçiş yaptı. Mattrick'in, 8 Temmuz'dan itibaren geçerlilik kazanmak üzere Zynga'nın yeni CEO'su olacağı bildirildi.

Bu gelişme, oyun ve teknoloji dünyasında büyük bir şaşkınlık yaratmış durumda. Çünkü uzun süredir Microsoft'ta görev alan Don Mattrick, kısa bir süre önce kendi elleriyle yeni Microsoft konsolu Xbox One'ı tanıtmıştı ve ardından oyuncuların görüşleri üzerine çalışmalar yapacaklarını bildirmişti. Özellikle Xbox One'ın online check-in sistemi oyuncular tarafından büyük eleştiri almış, bunun üzerine de Mattrick bir açıklama yaparak, "oyuncular nasıl isterse öyle olacak" mesajını vermişti. Kısa sürede yaşanan bu gelişmelerin ardından Mattrick'in Zynga'ya geçiş yapması da olağan bir durum olarak karşılanmadı haliyle.

Tabii bu ayrılığın ardından Microsoft CEO'su Steve Ballmer'dan "Tüm Microsoft çalışanlarına" başlıklı bir açıklama da gecikmedi. Açıklamasında, 6 yıldan uzun bir süre önce ekibe katılan Mattrick ile elde edilen başarılardan söz eden Ballmer, sektörün bu denli gelişmesinde olan katkılarından dolayı kendisine teşekkür etmeyi de ihmal etmedi.

Peki, elde edilen başarılar nelerdi mesela? Örneğin...

Xbox Live üyelerinin 6 milyondan 48 milyona ulaşması. Xbox 360'ın Kuzey Amerika'da en çok satan konsol olması, Kinect'in duyurulması ve ardından 24 milyon sensör satılması, birlikte yapılan birçok farklı türdeki oyunların başarılar elde etmesi ve dahası. Şimdi Microsoft, Xbox One konsoluyla harika bir oyun konsolunun da ötesine geçerek, insanların istediği tüm eğlenceli şeyleri bir kutuda (müzik, sinema, internet gibi) sunma peşinde.

Bakalım Don Mattrick, bundan sonraki kariyerinde neler yapacak. Özellikle FarmVille isimli oyunla adından sıklıkla söz ettiren Zynga, son dönemde sıkıntılı günler geçiriyordu. Tabii Mattrick'in ayrılmasından sonra Microsoft'un Xbox bölümünde nasıl bir atama veya nasıl bir düzenleme yapacağı da şimdilik merak konusu.

Microsoft'un yeni konsolu Xbox One hakkında detaylara göz atmak isterseniz, buraya tıklayabilirsiniz.

Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com

Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Microsoft Xbox Bölümünden Zynga'ya Sürpriz Transfer - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement