Rapor: Apple Pay Yüzüne Şirketin Ceo'su Değişti - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Apple Pay Yüzüne Şirketin Ceo'su Değişti

Rapor: Apple Pay Yüzüne Şirketin Ceo\'su Değişti

Mobil ödeme sisteminde işler daha da karıştı.

29.04.2015 10:47
Hasan Uğur Nayır - -

Apple Pay'in geçen sene aktif olmasıyla birlikte mobil ödeme pazarında sular iyice kaynadı, hatta buhara dönüştü. Bunun en büyük nedeni ise Best Buy, Walmart gibi ünlü satıcıların kendi ödeme sistemini kullanmak istemesi olarak gösterildi. Perakendecilerin 2012'den beridir ortak girişimleri olan mobil ödeme sistemi CurrentC söz konusu. Şimdi ise işler biraz daha değişmiş durumda.


Yeni gelişmelere göre CurrentC'nin arkasındaki isim olan MCX'in (Merchant Customer Exchange) CEO'su değişti. MCX CEO'su Dekkers Davidson'ın şirketten ayrıldı, yerine geçici olarak Bank of America'nın Ticari Servisi CEO'su olan Brian V. Mooney geldi. Kulislerde bu değişimin Best Buy'ın Apple Pay ödemelerini kabul etmesinden dolayı yaşandığı söyleniyor. Bu olay Tim Cook'un Best Buy açıklamasından sadece bir gün sonra yaşandı. Best Buy, MXC'in bir üyesi.


Brian V. Mooney ise şu açıklamayı yaptı:


"MCX dünyanın en büyük ve en başarılı satıcılarını belirleyen, kaynakları destekleyen yetenekli bir ekibe sahip. Pazara CurrentC'yi sunmak için sabırsızlanıyoruz. Tüketici tercih edeceği mobil ödeme sistemi olan CurrentC'yi yapmaya odaklanıyoruz."


MCX sözcüsü Kristin Parran Faulder, CNET'e yaptığı açıklamada ise CEO değişiminin Best Buy ile alakası olmadığı söyledi. Artık Best Buy'la alakalı veya değil ancak CurrentC mobil ödeme sektöründe artan sert bir rekabet ortamı içine girecek. Apple Pay dışında Samsung Pay ve daha farklı birçok mobil ödeme çözümü var. Apple Pay son haftalarda sadece Best Buy değil, Discover, GameStop ve NBA takımlarının da desteğini kazandı.


Best Buy, Meijer'den sonra Apple Pay'e destek sunan ikinci MCX üyesi. Geçen sene ekim ayında eski MCX CEO'su Davidson, MCX programını bırakmak için hiç bir ceza veya para cezası olmadığını belirtmişti. Perakendecilerin MCX'le olan anlaşmaları 2015 yazında sonunda bitiyor.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Apple Pay Yüzüne Şirketin Ceo'su Değişti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement