Rapor: İpad Air 3, İpad Mini 4 ve İpad Pro'nun Yeni Detayları - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: İpad Air 3, İpad Mini 4 ve İpad Pro'nun Yeni Detayları

Rapor: İpad Air 3, İpad Mini 4 ve İpad Pro\'nun Yeni Detayları

Apple'ın yeni nesil iPad'leri hakkında bazı ayrıntılar ortaya çıktı.

28.07.2015 12:17
Hasan Uğur Nayır - -

Dedikodulara göre Apple bu sonbaharda 12.9 inç'lik (12.2 inç de olabilir) iPad Pro veya Plus'ı, iPad ailesine katarak satışlarını canlandırmak istiyor. Şimdiye kadar dev ekranlı yeni tablet için birçok spekülasyon ortaya çıktı. Diğer taraftan yeni iPad Air ve iPad mini modelleri hakkında ise kıt bilgi paylaşıldı. Ancak Japon sitesi Macotakara'nın taptaze raporu ile iPad'lerin üstündeki karanlık biraz daha aydınlanıyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.


Neler olacak?


Geçtiğimiz ekim ayında Apple, iPad mini 2'ye Touch ID ekleyerek iPad mini 3 diye karşımıza çıkardı. Eleştirileri de beraberinde aldı. Daha fazla özellik bekleniyordu, ama sevgili Apple uyanıklık yaptı. Ama son rapora göre Cupertino'lu şirket iPad mini 4'te böyle bir şey yapmayacak. Sonuçta papaz her gün pilav yemez değil mi? Her neyse, kaynaklara göre iPad mini 4'e 2015 standartları uygulanıyor. Tabletin kalınlığı 6.1 mm olacak ve 8 MP'lik ana kameraya sahip olacak. Ekranının ise direkt güneş ışığında bile çok iyi çalışacağı raporda yazıyor.


Eski bir raporda Apple'ın güncel bir iPad Air modeli çıkaracağı ileri sürülmüştü. iPhone 6s ve 6s Plus'taki A9 çipinin daha güçlendirilmiş modeli A9X'in iPad Air 3'te olacağını biliyoruz. Macotakara'nın da raporu aynı şeyleri yazmış. Bunun dışında iPad Air 3 hakkında yeni detay yok. Gerçi Japonya'dan biraz daha aşağılara doğru kayacak olursak, Çin'den isimsiz bir kaynak iPad Pro'daki yeni hoparlör sisteminin iPad Air 3'te de olacağını belirtti. iPad Pro'nun kurumsal müşterilere yönelik olduğu tekrardan vurgulanıyor.


Kısacası Macotakara'nın raporu doğruysa iPad mini'ye büyük bir güncelleme, iPad Air'a ise küçük bir güncelleme geliyor. Çinli kaynağın sözde iddiası gerçek çıkarsa iPad Air'da güncelleme küçük değil biraz daha büyük olacak. Siz bu konuya ne dersiniz?




Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: İpad Air 3, İpad Mini 4 ve İpad Pro'nun Yeni Detayları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • xxx: saçmalamışsınız 0 0 Yanıtla

Advertisement