Rapor: İphone Sevkiyatı Artacak, İpad İse Düşecek - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: İphone Sevkiyatı Artacak, İpad İse Düşecek

Rapor: İphone Sevkiyatı Artacak, İpad İse Düşecek

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple hakkında yepyeni bir öngörü raporu yayınladı.

20.07.2015 11:47
Hasan Uğur Nayır - -

Apple hakkında sağlam bir sicili olan KGI Securities analisti Ming-Chi Kuo, üç aylık dönem için Apple'ın 54.2 milyon iPhone, 8.8 milyon iPad ve 3.9 milyon Apple Watch sevkiyatı gerçekleştireceğini belirtti. Bu rakamları yüzdeliğe vurursak iPhone'da yıldan yıla %54'lik artış yansıyor. Ancak iPad'de ise tam tersi geçerli. En azından Kuo'ya göre bu şekilde.


Kuo, şu anki çeyrekte iPhone'un %26 sıralı azalan sevkiyatı olduğunu not etmiş. Bu da 40.1 milyon ünite demek. Analist, iPhone 6s ve 6s Plus'ta yer alan Force Touch'taki sorunların azalmaya sebep olduğuna inanıyor. Kuo tüm bunlarla birlikte Apple'ın yeni iPad mini'de ince bir kasa kullandığını ve hızlı bir işlemciye yer verdiğini belirtti. Yeni tabletin iPad sevkiyatlarında yükselme sağlayacağını söylüyor. Böylesine olumlu bir durum olmasına rağmen raporda yine de yıldan yıla %28.3'lük düşüş söz konusu. Diğer bir deyişle yeni iPad düşüşü biraz daha frenleyecek.


Analist tüketicilerin Apple Watch'a "İlgisiz" olduğu yorumunda bulundu. Ancak Kuo raporunda saatin yeni pazarlara açılmasıyla birlikte eylül ayıyla sona eren üç aylık dönemde 5.5 milyon ünite (%41) sevk edileceğini vurguluyor. Kuo'ya göre 2015'te toplamda 15 milyon Apple Watch gönderimi gerçekleşecek. Apple, 3. mali yıl raporunu ise yarın yayınlayacak.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: İphone Sevkiyatı Artacak, İpad İse Düşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement