Rapor: Yeni Nesil İpad'lerde Tft Ekran Olacak - Son Dakika
Teknoloji

Rapor: Yeni Nesil İpad'lerde Tft Ekran Olacak

Rapor: Yeni Nesil İpad\'lerde Tft Ekran Olacak

Apple'ın bir sonraki tablet cihazları için yepyeni detaylar gelmeye başladı.

06.04.2015 15:17
Hasan Uğur Nayır - -

Haftaya iPad Plus, iPad Air 3 ve iPad mini 4'le ilgili taptaze bir raporla başlıyoruz. Konu içeriğindeki kilit noktasını ise LG Display oluşturuyor. iPhone'ların, Apple Watch'ların ekran tedarikçisi. Bir sonraki nesil iPad'lerde de LG'nin imzası olacak gibi. Koreli üretici Paju'daki 8. jenerasyon P8-P9 üretim hatlarını TFT (Oksit TFT) panel için hazırlıyor.


Apple'ın tam olarak planları nedir? İşte bu soruların cevabı ETNews'in bomba raporunda yatıyor. Lafı daha fazla uzatmadan konunun derinliklerine inelim.


Üretim stratejisi


LG Display'in tesislerinde şu anda ayda 9.000 adet oksit TFT panel üretiliyor. Fakat rapora göreyse LG üretimi 21.000 adet arttırarak aylık 30.000'e çıkarmak istiyor. Yani hedeflenen sayı şimdikinden neredeyse 3.5 kat daha fazla. Peki oksit TFT panel tam olarak nedir? Bu panel temelde ünlü IGZO ekranlar gibi denilebilir. Oksit TFT ekranlar yüksek renk doğruluğuna ve parlak görsellik yeteneğine sahip.


LG yanında ayda 30.000 adet oksit TFT panel üretim yeteneği SHARP'ta var. SHARP her 4 haftada bir 30.000 adetlik çıkışa sahip. Ancak Kore medyasına göre LG bu konuda 30.000 sınırıyla durmayacak ve 2016'nın 2. çeyreğinde üretim kapasitesini 20.000 daha arttırmak niyetinde.


ETNews'e konuşan ismi açıklanmayan bir kaynak LG Display'in 30.000 adetlik üretim için yatırım yapmaya başladığını doğruladı. Apple'ın efsanevi iPad Plus'nın da devreye girmesiyle birlikte üretim oranının artması konusunda Koreli şirketin çaba gösterdiği raporda belirtiliyor. LG için güzel haber ise oksit TFT konusunda fazla maliyet olmaması ve ekipmanı çok değiştirmeye ihtiyaç duymaması. LG elindeki diğer TFT üretim hattı üstünden (a-Si TFT LCD hattı) oksit TFT'nin tedariğine başlayacak duruyor. Bu teknik LG'nin SHARP'ı yakalamasına izin verebilir.


Raporun diğer bomba detayına gelelim. Apple oksit TFT konusunda sadece SHARP ve LG ile sınırlı kalmak istemiyor. Aynı zamanda Apple'ın istediği tedarikçiler arasında Samsung Display var. Samsung Apple A9, iOS cihazlar için RAM'ler, Apple Watch SiP, pil derken bu sene ve önümüzdeki sene Apple'ın en büyük tedarikçisi konumuna ulaştı.



Hasan Uğur Nayır - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Rapor: Yeni Nesil İpad'lerde Tft Ekran Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement