Samsung, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir" - Son Dakika
Teknoloji

Samsung, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir"

Samsung, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir"

Dünyanın en büyük elektronik markalarından olan Samsung'tan söz ediyoruz.

03.11.2015 17:17
Mahmut Saral - -

Bu düşünce, analist Ben Bajarin'e ait. Samsung, an itibarıyla dünyanın en büyük akıllı telefon üreticilerinden bir tanesi ve her yıl yüz milyonlarca telefon satışı gerçekleştiriyor. Android pazarında Samsung'un rakiplerine kıyasla ciddi bir üstünlüğü var, ama bunlar yakında değişebilir. En azından Bajarin'in düşüncesi bu yönde.


Ben Bajarin, Android pazarında "yeterince iyi" düşüncesinin hakim olduğunu belirterek, artık uygun fiyatlı birçok telefonun bulunduğunu ve bu telefonların özelliklerinin de üst seviye telefonlarla benzerlikler gösterdiğini bildirdi. Yenilikler tabii ki önemli, ama kullanıcıların üt seviye telefonlar yerine uygun fiyatlı telefonları tercih etmesi, Samsung'un 5 yıl içinde akıllı telefon pazarından çıkmasına yol açabilir. "Çünkü aynı işletim sistemi (Android) ve benzer özellikler kullanılıyor, öte yandan daha uygun fiyatlı modeller de var" deniyor. Bu yüzden Samsung'un Tizen işletim sistemli telefonları daha önemli hale gelebilir. Çünkü Tizen, Samsung'un özel işletim sistemi ve istenilmediği sürece farklı bir firmadan rakip gelemez. Aynı şekil de Apple da iOS işletim sistemine sahip ve Apple için tehdit oluşturabilecek daha ekonomik bir rakip telefon bulunmuyor.


Peki siz ne dersiniz? Bundan kısa bir süre önce de Sony'nin akıllı telefon pazarından çekilebileceği söylentileri gelmiş, daha sonra da Sony'den yalanlama gelmişti.




Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
Kaynak: Teknokulis

Son Dakika Teknoloji Samsung, Akıllı Telefon Pazarından Çekilebilir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • .: altın yumurtlayan tavuk kesilirmi..hu nediyosun.... 0 0 Yanıtla

Advertisement