Windows için radikal karar! - Son Dakika
Teknoloji

Windows için radikal karar!

Windows için radikal karar!

Microsoft, sahip olduğu tüm Windows'lar için çok radikal bir karar peşinde...

05.07.2013 21:59

Bloomberg kaynaklı bir rapora göre Microsoft'un yönetimini yeniden yapılandırmayı planlayan CEO Steve Ballmer, işe tüm Microsoft donanım ürünlerini tek bir birim altında toplayarak başlayabilir. Rapor gerçeğe dönüşürse yeni birim, Windows başkanı Julie Larson-Green tarafından yönetilecek.

Don Mattrick'in Xbox biriminin başından ayrılmasının ve Zynga'nın başına geçmesinin ardından Xbox bölümü, patronsuz kalmıştı. Bazı raporlar, Mattrick'in Xbox One'daki DRM hakkında yaptığı açıklamalar yüzünden kovulduğunu iddia etmişti. Microsoft'un bilgi sistemleri üst yöneticisi (CIO) Tony Scott da, yaklaşan yönetim değişikliğinden önce "kişisel nedenlerle" görevinden ayrılmıştı.

CEO Ballmer'ın boşalan bu iki alana da bakacak yeni bir Windows başkanı mı atayacağı, yoksa boşlukları Larson-Green'in mi dolduracağı henüz belli değil. Bir kaynağa göre şu an Windows Phone'un başında bulunan Terry Myerson, masaüstü Windows dahil tüm işletim sistemi geliştirme işinin başına geçecek.

Windows, sunucu ve donanım gibi birimlerin pazarlama bölümleri de tek bir birim haline getirilerek başına şu an Windows pazarlama bölümünün başındaki Tami Reller getirilebilir. Bunun yanında finans yöneticilerinin (CFO) bundan sonra direkt olarak şirket CFO'suna rapor verebileceği söyleniyor.

Son olarak yeni bir birimin satın alınan işleri yönetme ve geliştiricileri şirkete çekme işiyle görevlendirilebileceği söyleniyor. Bu birimin başına ise Skype'ın başkanı Tony Bates gelebilir.

Kaynak: Chip.com.tr

Son Dakika Teknoloji Windows için radikal karar! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement