Yeni BMW M5 Sedan ve Touring Modelleri Tanıtıldı - Son Dakika
Teknoloji

Yeni BMW M5 Sedan ve Touring Modelleri Tanıtıldı

Yeni BMW M5 Sedan ve Touring Modelleri Tanıtıldı

BMW'nin M Serisi otomobilleri olan yeni BMW M5 Sedan ve Touring modelleri, resmi YouTube kanalında paylaşılan bir video ile tanıtıldı. Videoda araçların aerodinamik detayları ve güç üniteleri hakkında ipuçları verildi. Yeni M5 modelleri, PHEV güç ünitesi ile güçlendirilmiş ve 750 Hp güç üretebiliyor. Ayrıca arka tekerlere yüzde yüz güç aktarımı da mümkün.

08.04.2024 09:09  Güncelleme: 09:11

Otomobil dünyasında birçok yeni model merakla beklenir. Ancak BMW'nin M Serisi otomobilleri ister sevin ister sevmeyin her zaman merak edeceğiniz otomobiller arasında oldular. Bugün BMW'nin resmi YouTube kanalından paylaşılan bir video ise oldukça ilgi gördü. İşte yeni BMW M5 ve detayları…

Yeni BMW M5 Sedan ve Touring kendini gösterdi! Peki yeni neler var?

BMW'nin spor otomobillerden sorumlu M Departmanı, hayranlarını meraklandıracak bir paylaşım yaptı. M5 Sedan ve Touring modellerinin ilk gösterimi sayılabilecek bir teaser videosu yayınlayan ekip araçlar hakkında bazı ipuçları yakalamamıza da olanak sağladı. Yeni M5 modellerinin ne zaman tanıtılacağını henüz bilmiyoruz ancak artık çok az bir zaman kaldığını rahatça söyleyebiliriz.

Episode 1 etiketiyle paylaşılan video aslında bizler bir hikaye anlatıyor. Serinin ilk videosunda yeni BMW M5 Sedan ve Touring modelleri son kış testini tamamlıyor. Münih'te başlayıp İsveç'in karlı yollarından devam ederek tamamlanan güzergahı baştan sona bize izleten BMW, araçların aerodinamik detaylarını da bizlere gösteriyor.

Tesla'da sert düşüş! En çok satılan elektrikli otomobiller

Eski okurlarımız hatırlayacaktır "Yeni BMW M5 Serisi neler sunacak?" isimli bir haber paylaşmıştık. Bu haberimizde aracın ortaya çıkan bazı özelliklerine yer vermiştik. M tarafından yayınlanan video ile kıyasladığımızda beklentilerimizin karşılandığını bildirebiliriz. Zira yeni model PHEV güç ünitesi ile güçlendirilmiş.

Videoda PHEV ünite hakkında başka bir detay yok. Ancak ortaya çıkan bilgilere bakıldığında elektrikli motorun şanzıman içerisinde yer aldığını belirtebiliriz. Kaputun altında ise 4.4 litrelik çift turbo benzinli bir V8 makine yer alıyor. Bu motor ile birlikte M5 toplamda 750 Hp güç üretecek. Ayrıca drift sevenlere güzel bir haber verelim. xDrive teknolojisi sayesinde otomobilin ürettiği gücün yüzde yüzünü arka tekerlere aktarmanız da mümkün.

Kaynak: Shiftdelete

Son Dakika Teknoloji Yeni BMW M5 Sedan ve Touring Modelleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement