Çin'deki Terracotta Savaşçıları Müzesi 10 Milyonuncu Ziyaretçisini Ağırladı - Son Dakika
Turizm

Çin'deki Terracotta Savaşçıları Müzesi 10 Milyonuncu Ziyaretçisini Ağırladı

Çin\'deki Terracotta Savaşçıları Müzesi 10 Milyonuncu Ziyaretçisini Ağırladı

Çin'in Xi'an şehrinde bulunan ve dünyaca ünlü Terracotta Savaşçılarına ev sahipliği yapan İmparator Qinshihuang Mezarlığı Müzesi, 2023 yılı içindeki 10 milyonuncu ziyaretçisini ağırlayarak bir rekora imza attı. 1979 yılından bu yana yaklaşık 150 milyon ziyaretçiyi ağırlayan müze, son yıllarda Çin'deki turistler için popüler bir destinasyon haline gelmiştir.

24.10.2023 14:34

Xİ'AN, 24 Ekim (Xinhua) -- Çin'in kuzeybatısındaki Shaanxi eyaletinin merkezi Xi'an'da bulunan ve dünyaca ünlü ikonik Terracotta Savaşçılarına ev sahipliği yapan İmparator Qinshihuang Mezarlığı Müzesi, Pazartesi günü 2023 yılı içindeki 10 milyonuncu ziyaretçisini ağırlayarak bir rekora imza attı.

1979 yılında açılan müze, o tarihten bu yana yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 150 milyon ziyaretçiyi kendine çekti.

Müze ziyaretleri son yıllarda Çin'deki turistler için mutlaka yapılması gereken bir etkinlik haline geldi. Shaanxi'deki en popüler yerlerden biri olan İmparator Qinshihuang Mezarlığı Müzesi, bu yazdan itibaren sürekli yüksek sayıda ziyaretçi ağırladı.

Müze, artan talebi karşılamak üzere bilet satın alma sistemini geliştirmek için çalışmalar yaptı. Bu çerçevede ziyaretçileri alternatif ziyaret saatlerini seçmeye teşvik etmek amacıyla çevrimiçi rezervasyon ve büyük veri kullanımı getirildi.

1974 yılında keşfedilen Terracotta Savaşçıları ordusu, Çin'i ilk kez birleştiren Qin Hanedanlığı İmparatoru Qinshihuang (M.Ö.221-207) tarafından oluşturulmuştu.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Turizm Çin'deki Terracotta Savaşçıları Müzesi 10 Milyonuncu Ziyaretçisini Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement