Filipinler Turizm Bakanlığı, yanlışlıkla başka ülkelerin görüntülerini kullandığı reklam videosu için özür diledi - Son Dakika
Turizm

Filipinler Turizm Bakanlığı, yanlışlıkla başka ülkelerin görüntülerini kullandığı reklam videosu için özür diledi

Filipinler Turizm Bakanlığı, yanlışlıkla başka ülkelerin görüntülerini kullandığı reklam videosu için özür diledi

Filipinler Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan bir reklam videosunda yanlışlıkla Endonezya, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre'den görüntüler kullanıldığı ortaya çıktı. Reklam ajansı, videonun birlikte çalıştığı ortakları heyecanlandırmak amacıyla sosyal medyada paylaşıldığını belirterek yabancı ülkelere ait görüntülerin kullanılmasını talihsiz bir dikkatsizlik olarak nitelendirdi. Turizm Bakanı, reklam videosu için kamu fonu kullanılmadığını ve hesap verebilirlikte ısrarcı olacaklarını vurguladı.

02.07.2023 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş
p> Filipinler Turizm Bakanlığı (DOT) tarafından bir reklam ajansına ülkenin tanıtımı için hazırlatılan videoda başka ülkelerden görüntü kullanılınca, reklam ajansı bugün özür açıklaması yaptı.

Reklam ajansının "Filipinler'i Sevin" reklam kampanyası için hazırladığı videoda Endonezya'dan, Birleşik Arap Emirlikleri ve İsviçre'den görüntüler kullandığı basına yansıyınca, ajans bugün özür diledi. Açıklamada, videonun birlikte çalıştığı ortakları heyecanlandırması için 'ruh hali videosu olması amacıyla' sosyal medyaya yüklendiği vurgulanıp yabancı ülkelere ait görüntülerin kullanılmasını ise 'talihsiz bir dikkatsizlik' olarak nitelendirildi. Ajans açıklamasında "Filipinler'i tanıtan bir kampanyada yabancı stok görüntülerin kullanılması son derece uygunsuz" ifadelerini kullandı.

Turizm Bakanı Christina Garcia Frasco konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada reklam ajansından defalarca kullanılan materyallerin orijinalliğini sorguladıklarını ifade edip video için herhangi bir kamu fonu kullanılmadığını belirtti. Bakan Frasco "Filipin turizm endüstrisini geliştirmek ve teşvik etmek için tüm gayretleri göstermeye devam etse bile, hesap verebilirlikte ısrarcı olmak ve ülkenin çıkarlarını korumak için gerekli önlemleri almaktan çekinmeyecektir" açıklamasını yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Turizm Filipinler Turizm Bakanlığı, yanlışlıkla başka ülkelerin görüntülerini kullandığı reklam videosu için özür diledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement