Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir - Son Dakika
Turizm

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

Geçmişi ve bugünü bir araya getiren, özel doğası, tarihi eserleri ve farklı kültürleriyle masalsı anlar yaşatan 5 egzotik size unutulmaz anlar yaşatacak.

30.01.2019 14:29

1. İSPANYA/ CORDOBA

Endülüs'ün yaşayan mirasçısı Cordoba, tarihten bir kesit gibi mimari eserler, caddeler ve manzaralar sunuyor. Otantik bir gezi arıyorsanız Endülüs gezisi size iyi gelecektir.

Kurtuba Camii, Medinetü'z-Zehra Sarayı, Taraçalı bahçeleri, Alcázar de los Reyes Cristianos, Roman Bridge of Córdoba ve Puerta del Puente, Cordoba'nın gezilecek önemli noktalarıdır.

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

2. PORTEKİZ/ LİZBON

Avrupa'nın en ılıman şehirlerinden biri olan Lizbon,hoşgörülü ve samimi Portekiz halkı ile keyifli bir seçeneğe dönüşüyor. Özellikle tarihi dokusu ziyaretçileri etkileyecek manzaralar sunuyor.

Castelo de São Jorge surları, Bélem Kulesi, São Roque Kilisesi, Jéronimos Manastarı, Ossa Senhora da Conceição Velha Kilisesi ve Centro de Arte Moderna, Lizbon'da mutlaka görülmesi gereken yerlerdendir.

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

3. FAS/ MARAKEŞ

Masalsı bir şehir olan Marakeş, eski bir imparatorluk şehri olmasıyla birçok cami, saray ve tarihi meydanlara sahip. Ziyaretçilerine tarih yolculuğu yapma fırsatı sunan Marakeş, bir Doğu masalını andıran sokakları ve caddeleri ile sıcak bir tatil seçeneği sunuyor.

Jardin Majorelle, Bahia Sarayı, Saadian Mezarları Kasbah Camii, Sultan Ali ibn Yusuf medresesi, Guéliz, Cema el- Fna Meydanı ve Kutubiye Camii şehirde görülmesi gereken başlıca yerlerdir.

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

4.İTALYA/ TEORMİNA

Bizans, Roma ve Arap kültürlerinin etkisinde kalan Teormina, tarih kokan sokakları ile ziyaretçilerini büyülüyor. Doğal güzellikleri ve eşsiz doğası ile özel manzaralar sunan Teormina, dünyaca ünlü sanatçıların uğrak mekanı haline geldi.

Teatro Greco, Arkeoloji Müzesi, Palazzo Corvaja, Duomo - the Cathedral San Nicola, Taormina Bahçeleri ve Odeon, Teormina'nın gezilecek önemli noktalarıdır.

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

5. BEYRUT

Doğu'nun ve Batı'nın buluştuğu nokta olan Beyrut, deniz kenarında kendine has karakteri ile ziyaretçilerini bekliyor. Moda, alışveriş, sanat, spor, müzik ve daha fazlasının harmanlandığı Beyrut tam anlamıyla egzotik bir şehir.

Nejmeh Meydanı, Beyrut Ulusal Müzesi, Hamra Caddesi, Sursock Müzesi ve Beyit Beyrut, şehrin önemli gezi noktalarıdır.

Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir

Son Dakika Turizm Mutlaka Görmeniz Gereken 5 Egzotik Şehir - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement