Sinop Ayancık'ta Ketenevi Ziyaretçilerini Ağırlıyor - Son Dakika
Turizm

Sinop Ayancık'ta Ketenevi Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Sinop Ayancık\'ta Ketenevi Ziyaretçilerini Ağırlıyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının 'Gelecek Turizmde Projesi' kapsamında hayata geçirilen ketenevi, ziyaretçilerini ağırlıyor. Usta öğretici Asuman Yılmaz, coğrafi işarete sahip Ayancık keteninin ipe dönüştürülme aşamalarını ziyaretçilerin deneyimleme fırsatı bulduğunu söyledi. Ayancık keteninden ip ürettiklerini anlatan Yılmaz, 'Ayancık Ketenevi deneyim atölyesi olarak ziyaretçilerini de ağırlıyor. Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler ketene dair yapılan tüm faaliyetleri deneyimliyor.' dedi. Yılmaz, topraktan kumaşa geçen ketenin serüvenini gelecek nesillere aktarmaya hedeflediklerini kaydetti.

22.07.2023 10:25  Güncelleme: 10:27

Sinop'un Ayancık ilçesinde Kültür ve Turizm Bakanlığının "Gelecek Turizmde Projesi" kapsamında hayata geçirilen ketenevi, ziyaretçilerini ağırlıyor.

Usta öğretici Asuman Yılmaz, coğrafi işarete sahip Ayancık keteninin ipe dönüştürülme aşamalarını ziyaretçilerin deneyimleme fırsatı bulduğunu söyledi.

Ayancık keteninden ip ürettiklerini anlatan Yılmaz, "Ayancık Ketenevi deneyim atölyesi olarak ziyaretçilerini de ağırlıyor. Buraya gelen yerli ve yabancı ziyaretçiler ketene dair yapılan tüm faaliyetleri deneyimliyor." dedi.

Yılmaz, topraktan kumaşa geçen ketenin serüvenini gelecek nesillere aktarmaya hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Turizm Sinop Ayancık'ta Ketenevi Ziyaretçilerini Ağırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement