İstanbul'da Ambulans Şoförü Tehdit Edildi - Son Dakika
Yaşam

İstanbul'da Ambulans Şoförü Tehdit Edildi

İstanbul'da siren ve çakarları açık şekilde ilerlerken yanından manevra yaparak geçmek isteyen ve bu sırada kaza yapan duyarsız sürücünün tehdit ettiği ambulans şoförü Battal Türkan, yaşadığı olayı anlattı. Olay, önceki gün öğle saatlerinde Basın Ekspres yolu Başakşehir istikametinde meydana gelmişti. İddiaya göre, çakar ve sirenleri açık şekilde ilerleyen ambulansın yanından manevra yaparak geçmeye çalışan otomobil sürücüsü, bariyerleri fark etmeyince kaza yapmıştı. Kaza sonrasında ambulansı durduran sürücü, kazadan ambulans şoförünü sorumlu tutarak tehdit etmişti.

19.08.2023 15:49

Trafikte duyarsız bir sürücü tarafından yolu kesilen ambulans şoförü konuştu

Ambulans şoförü: "Sağımdan, solumdan selektör yaptıktan sonra aracı önüme kırdı"

İSTANBUL - İstanbul'da duyarsız bir sürücü siren ve çakarları açık bir şekilde ilerleyen ambulansın yanından manevra yaparak geçmek isterken kaza yapan duyarsız sürücü, ambulans şoförünü tehdit etmişti. Sultangazi Belediyesi'nde çalışan ve trafikte duyarsız sürücü tarafından tehdit edilen ambulans şoförü Battal Türkan, " Sağımdan solumdan ve arkamdan selektör yapan sürücü kornaya basarak beni takip etti. Belli bir yerden sonra aracını önüme kırdı" dedi.

Olay, önceki gün öğle saatlerinde Basın Ekspres yolu Başakşehir istikametinde meydana gelmişti. İddiaya göre, çakar ve sirenleri açık şekilde ilerleyen ambulansın yanından manevra yapmaya çalışan otomobil sürücüsü bariyerleri fark etmeyince kaza yapmıştı. Kaza sonrasında ambulansın durduran sürücü, kazadan dolayı ambulansın şoförünü sorumlu tutarak tehdit etmişti. Otomobil sürücüsü, şoförüne ambulansın içinde hasta olup olmadığını merak ettiğini ve içerisine bakmak istediğini söylemişti. Sağlık ekipleri ile ısrarcı otomobil sürücüsü arasından yaşanan hasta diyaloğu cep telefonu kamerasına yansımıştı. Tehdit edilen ambulans şoförü o anları anlattı.

"Biz aracına herhangi bir şekilde vurmadık ve maddi zarar vermedik"

Yaşadığı olayı anlatan Sultangazi Belediyesi Ambulans Şoförü Battal Türkan, "Sultangazi'de ikamet eden hastalarımızı tedavi oldukları hastanelere götürüyoruz. Tedavi bitiminde de tekrar evlerine getiriyoruz. Dün yaşadığımız hadise, sabah hastamızı aldık. Bahçelievler'de özel bir hastaneye tedavisi için götürdük. Özel hastanede tedavisi bittikten sonra hastayı 1 saat kadar müşahede altında tuttular. O 1 saat içinde hasta stabil duruma geldiğinde biz hastamızı Yenibosna, Adli Tıp Kurumu'nun oradan E-5'e bağlandık. E -5'ten, Basın Ekspres yoluna bağlanırken yol 3 şeritli hale düşüyor. Sağ şeritte tır, 2. şeritte ben varım. Tır ve ben aynı güzergahtayız. 3. Şerit ise havalimanı yönüne dönüyor. Aymadan fark edince biraz daha hızlandım. Çünkü ya arkamdaki araba bana vuracaktı. Ben adama veya vatandaşa yol versem ben tıra vuracaktım. En uygun şekilde ilerledim. O arada aynadan gördüğüm araç yol ayrımına kadar geldi. Orada takıldı kaldı. Biz aracına herhangi bir şekilde vurmadık ve maddi zarar vermedik. Kendisi aracını da refüje vurmadı. Tekrar kontrol ettim" dedi.

"Sağımdan, solumdan ve arkamdan selektör yaparak ve kornaya basarak beni takip etti"

Kendisini takip ettiği ve tehdit edildiği anları aktaran Türkan, "Oradan sonra beni takibe başladı. Sağımdan, solumdan ve arkamdan selektör yaparak ve kornaya basarak beni takip etti. Belli bir yerden sonra aracını önüme kırdı. Orada sonra araçta hasta var mı, yok mu diye sordu. Bende hastam var dedim. O sırada aracından indi. Ben de camımı yarım indirdim. Aşağıya inmedim. Görebilir miyim diye sormasının ardından ben de yok dedim. Aracında hasta varsa ben göreceğim diye ısrar etti. Karşılığında ben de hangi kimlikle hastayı görmek istediğini sordum. Ben Rizeliyim, cümle alem bilir beni şeklinde cevap verdi. O esnada emniyetle irtibata geçtim. Emniyete durumu izahını yaptım ve araç plakasını bildirdim. O anda şahıs gitti aracın ön kapısını açtı. Sonra bana doğru gelmeye başladı. Baktım kamerasını açtı ben de açtım ve video kaydına başladım. Tekrar aynı soruları sordu bana. Ben de aynı şeyleri tekrarladım. Hastamız hanımefendiydi. Onun eşi geldi ve benim eşim diye adama söyledi. Hasta benim hastam, ne hakla bunu göreceksin diye sordu. Olay büyümesin diye video kaydını durdurdum ve çıkış yapmak zorunda kaldım. Olay bundan ibaret" şeklinde konuştu.

İstanbul\'da Ambulans Şoförü Tehdit Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam İstanbul'da Ambulans Şoförü Tehdit Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement