Kepçe Kulak Ameliyatı İçin Yaz Tatili Fırsat - Son Dakika
Yaşam

Kepçe Kulak Ameliyatı İçin Yaz Tatili Fırsat

Kepçe Kulak Ameliyatı İçin Yaz Tatili Fırsat

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, çocukların kepçe kulak problemine son vermek için yaz tatilinin en uygun dönem olduğunu söyledi.

14.06.2014 17:58

FBM Tıp Merkezi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Doç.Dr. Hayati Akbaş, çocukların kepçe kulak problemine son vermek için yaz tatilinin en uygun dönem olduğunu söyledi.

Kepçe kulak probleminin çocuklar üzerinde ciddi psikolojik sorunlar oluşturduğunu belirten Doç.Dr. Hayati Akbaş, "Çocukların kulaklarının normalden büyük olması, doğal ve naturel kıvrımlarının olmaması ve açısının öne doğru belirgin olması çocuklar üzerinde ciddi psikolojik rahatsızlıklar oluşturur. Çocuk kendi kişiliğinin farkına vardığı ilk andan itibaren kendi kulaklarını başka çocukların kulakları ile kıyaslar ve karşılaştırır. Neden kulaklarının böyle olduğunu sorgulamaya başlar. Bunun rahatsızlığını ve utancını hissetmeye başlar ve kulaklarını gizlemeye çalışır. Erkekler bu nedenle saçlarını uzatmak ister ve saçlarıyla kulaklarını saklamaya çalışırlar. Kız çocukları ise saçlarını hiç toplamazlar. Bunlar kepçe kulak ameliyat olunmadığı takdirde bunun ezikliği hep hissederler" dedi.

Kepçe kulak konusunda aileleri uyaran Akbaş, "Çocuklarında kepçe kulak rahatsızlığı olan aileler, çocuklarını bu konuda dinlesinler. Hatta bazı çocuklar bu konuyu ailelerine bile açamazlar. Hep bunun utancını yaşarlar. Çocuklarında bu tür rahatsızlık olan aileler mutlaka bunları çok yakından takip etsinler. Eğer çocuklar bunun bir eksikliğini veya rahatsızlığını hissediyorlarsa, okul tatil döneminde mutlaka operasyonlarını gerçekleştirmek için Estetik Plastik Cerrahi Uzmanlarına müracaat etsinler" diye konuştu.

Kepçe kulak operasyonlarında başarı oranlarının yüzde 100'lere kadar ulaştığının altını çizen Akbaş, "Kepçe kulak operasyonlarını biz 6 yaşından sonra tavsiye ediyoruz. Bize de okula başlamış, üniversiteye gitmiş, hatta iş hayatında olanlar da müracaat ediyorlar. Önerimiz çocukların okula başlamadan önce yani okullarda arkadaş çevresinden psikolojik rahatsızlık duymasınlar diye yaptırılmasını istiyoruz. Ama herhangi bir nedenden dolayı geciktirildiyse de farkına varıldığı ilk anda yapılmasında fayda var. Yaz dönemli iyi bir fırsattır. Operasyonlar son derece kolaydır. Çoğu zaman local anestezi altında yarım saat veya 1 saat kadar sürebiliyor. Başarı oranı yüzde 100'lere kadar varabilmektedir. Operasyondan sonra çocukların üzerindeki psikolojik değişiklik hemen fark edilir, saç stilleri değişir. Artık kulakların gözükmesini engellemek istemezler" şeklinde konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Kepçe Kulak Ameliyatı İçin Yaz Tatili Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement