Sinop'ta Denizde Kaybolan 16 Yaşındaki Çocuğun Arama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika
Yaşam

Sinop'ta Denizde Kaybolan 16 Yaşındaki Çocuğun Arama Çalışmaları Devam Ediyor

Sinop'un Akliman sahilinde serinlemek için denize giren 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar ve babası boğulma tehlikesi geçirdi. Baba kurtarıldı ancak çocuk hala bulunamadı. Arama çalışmaları Sinop Belediyesi cankurtaranları, Sahil Güvenlik ve dalgıçlar tarafından sürdürülüyor.

08.09.2023 16:49

MUSTAFA USTA

Sinop'un Akliman Sahili'nde dün denizde akıntıya kapılan 16 yaşındaki Ahmet Yusuf Mar'ı kurtarmaya çalışırken boğulma tehlikesi geçiren Sinop Belediyesi cankurtaranı Mücahit Aslan, "Ayak bileğinden tuttum ve yukarı çekmeye çalıştığım esnada dalga yedik. Çocukla beraber aynı noktaya düştüm. Üzerimdeki kıyafetlerden dolayı yüzemedim ve çocuğu ayak bileğinden bırakmak zorunda kaldım. Ondan sonrasını zaten hatırlamıyorum, bilincimi kaybettim. Dalgalar arasında kaybolmuşum" dedi.

Olay, Sinop'un Akliman Sahili'nde dün saat 13.00 sıralarında meydana geldi. Ailesiyle birlikte İstanbul'dan gelen ve sahile giden Ahmet Yusuf Mar (16), babası Bekir Mar (50) birlikte denize girdi. Çocuk ve babası, akıntıya kapıldı. Sinop Belediyesi cankurtaranlarınca denizden çıkarılan baba Bekir Mar, sağlık ekiplerince Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Ahmet Yusuf Mar'ı arama çalışmaları sürerken, ailesi sahilde bekliyor.

Arama kurtarma çalışmaları sırasında botla denize açılan Sinop Belediyesi cankurtaranı Mücahit Aslan, Ahmet Yusuf Mar'ı görüp kurtarmak isterken boğulma tehlikesi geçirdi. Aslan, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı ve tedavisinin ardından taburcu edildi.

"DALGALAR ARASINDA KAYBOLMUŞUM"

Mücahit Aslan, şöyle konuştu:

"İlk önce biz babayı kurtardık. Babayı kurtardığımız esnada çocuk önündeydi. Çocuğu bırakmaması gerektiğini söyledik ama babanın da gücü bir yerden sonra bittiği için çocuğu bıraktı. Babayı kurtardık ve tekrar çocuğun kaybolduğu noktaya dalış yaptığımız esnada çocuğa rastlayamadık. 3-4 defa dalış yaptık. Bunun üzerine belki deniz çocuğu açığa almıştır diye hemen bota intikal ettik. Botla aramaya başladık. Botla yaklaşık 1 buçuk saat kadar arama yaptıktan sonra kenara geldik ve tekrardan botla aramaya çıktık. O esnada arama yaparken çocuğun ayak bileğini gördük. Gördüğümüz esnada dalış arkadaşlarımızın dalmasını beklemedim ve üzerimdeki kıyafetlerle beraber ben atlamak zorundaydım. Çünkü çocuğu kurtarmak zorundaydım. Ayak bileğinden tuttum ve yukarı çekmeye çalıştığım esnada dalga yedik. Çocukla beraber aynı noktaya düştüm. Üzerimdeki kıyafetlerden dolayı yüzemedim ve çocuğu ayak bileğinden bırakmak zorunda kaldım. Ondan sonrasını zaten hatırlamıyorum, bilincimi kaybettim. Dalgalar arasında kaybolmuşum. Polislerin yardımıyla hastaneye kaldırılmışım. Şu an iyiyim. Burada çocuğun ailesi bekliyor. Samsun'dan gelen ekip ve Sinop ekibi arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor. Hayırlısıyla cenazeyi bulup aileye teslim etmek üzere devam ediyoruz."

Sinop\'ta Denizde Kaybolan 16 Yaşındaki Çocuğun Arama Çalışmaları Devam Ediyor
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Sinop'ta Denizde Kaybolan 16 Yaşındaki Çocuğun Arama Çalışmaları Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement