Tokat'ta Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı - Son Dakika
Yaşam

Tokat'ta Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen 23. Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı. Şenliklerde Tokat Halk Oyunları, Mehteran ve flayboard gösterileri yer alırken, yemek yeme yarışmaları da düzenlendi. Yarışmalarda birinci olanlar altın ile ödüllendirildi. Festival boyunca etkinlikler, sürpriz hediyeler ve konserler devam edecek. Ayrıca, Tokat esnafının 80 adet dükkanı ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor. Başkan Eroğlu, şenliğin Tokat için önemli bir etkinlik olduğunu belirterek, herkesi Tokat'ın tarihini, gastronomisini ve el sanatlarını keşfetmeye davet etti.

31.07.2023 03:39

Tokat'ta Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı

TOKAT - Tokat Belediyesinin ev sahipliğinde 23'üncüsü düzenlenen Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı.

Tokat Belediyesi tarafından düzenlenen Topçam Şenliklerinde Tokat Halk Oyunları ekipleri, Mehteran, flayboard gösterileri ve yemek yeme yarışmaları düzenleniyor. Yemek yeme yarışmaları yanı sıra meşhur Tokat kebabı yapma, hızlı yaprak sarma, yarıç tırtıl tatlısı yapma yarışmaları yapıldı. Yapılan yarışmalarda birinci gelen yarışmacılar altın ile ödüllendirildi. Festival boyunca yarışmalar etkinlikler sürpriz hediyeler ve konserler yer almaya devam ediyor. Topçam Şenliklerde Tokat esnafının da yeşil ırmak kenarında kurulan 80 adet dükkanı ziyaretçilere hizmet vermeye devam ediyor. 10 gün boyunca sürecek festivalde birbirinden önemli sanatçılar festivalde sahne alacak.

"Tokatımızın da hasretle iple çektiği bir şenliktir"

Şenliğin coşkuyla başladığını belirten Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, "Tokatımızın da hasretle iple çektiği bir şenliktir Topçam şenlikleri. 10 gün süren ve bu 10 gün boyunca da halkımızın, Tokat'taki insanlarımızın heyecanla gezdiği vakitler geçirdiği eğlendiği zamanı oluşturuyor. Bununla beraber unutulmaya yüz tutmuş Tokat'ın el sanatı ürünlerinin sergilediği ve insanların belki kışlık ihtiyaçlarını giderdikleri alanımız var. Esnaf kardeşlerimizin de burada satışlar yaptı. Tokat'a bekliyoruz Tokat'ın tarihini keşfetmeye, Tokat'ın gastronomisinin çatlatan lezzetlerini keşfetmeye ve güzel el sanatlarının nasıl yapıldığını keşfetmeye bekliyoruz" dedi.

Tokat\'ta Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tokat'ta Topçam Şenlikleri coşkuyla başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement