Tokat'ta Vatandaşlar Salça ve Kuşburnu Marmelatını Kendi Hazırlıyor - Son Dakika
Yaşam

Tokat'ta Vatandaşlar Salça ve Kuşburnu Marmelatını Kendi Hazırlıyor

Tokat\'ta Vatandaşlar Salça ve Kuşburnu Marmelatını Kendi Hazırlıyor

Tokat'ta ev hanımları, ekonomik ve doğal olması nedeniyle salça ve kuşburnu marmelatını kendileri hazırlıyor. Binbir zahmetle yapılan bu ürünler, kış boyunca sofralarda yerini alıyor.

29.09.2023 12:23  Güncelleme: 12:29

Tokat'ta vatandaşlar, salça ve kuşburnu marmelatının marketten hazır almak yerine binbir zahmetle kendileri hazırlıyor.

Tokat'ta yemeklerin vazgeçilmez tatları arasında olan ev salçası için ev hanımlarının tatlı telaşı devam ediyor. Ekonomik, doğal ve lezzetli olması nedeniyle geleneksel yöntemlerle yapılan salça ve kuşburnu marmeladı, binbir zahmetle hazırlanıyor. Birçok aşamadan geçen salça ve kuşburnu marmelatı saatlerce kazanlarda kaynıyor. Hazırlanan salça ve kuşburnu marmelatı, kış boyunca vatandaşların sofralarında kendine yer buluyor.

"Biz buna alıştık, başka salça yiyemiyoruz"

Evde yapılan salça ve kuşburnu marmelatının daha sağlıklı olduğunu belirten Mustafa Çoban, "Domates tarladan, bahçeden toplanıyor, kasalarla buraya geliyor. Burada yıkanıyor, ardından naylon torbaların içine koyulup bağlanıyor. Sonrasında domates ve suyu ayrılıyor. Bu işlem çuvalların dipleri delinerek yapılıyor. Domates çekme makinesinde çekildikten sonra kabuk ve domatesin çekirdeği ayrılıyor. Ardından çıkan çekirdek kısmı burada kaynatılıyor. Lezzeti çok güzel, biz buna alıştık, başka salça yiyemiyoruz. Çok kaliteli oluyor, doktorların da bir kısmı öneriyor. Kuşburnu dağlardan toplanıyor, dikenli bir yapısı vardır. Zahmeti kadar lezzeti de güzeldir. Yıkama işleminin ardından kazanda kaynıyor. Kaynama işleminin ardından üzüm suyuyla süzülüyor. Bu işlemin de ardından doğal kuşburnu oluyor" şeklinde konuştu. - TOKAT

Kaynak: İHA

Son Dakika Yaşam Tokat'ta Vatandaşlar Salça ve Kuşburnu Marmelatını Kendi Hazırlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement