Uyarı dikkate alınmadı! Prof. Dr. Ercan, tehlikeyi aylar önce işaret etti - Son Dakika
Yaşam

Uyarı dikkate alınmadı! Prof. Dr. Ercan, tehlikeyi aylar önce işaret etti

Erzincan İliç'e bağlı Çöpler Köyü'ndeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucunda 9 işçi toprak altında kaldı. Prof. Dr. Ahmet Ercan'ın daha önceden uyardığı bölgede yaşanan facia, toprak yığınının sel gibi ilerlemesiyle gerçekleşti.

14.02.2024 11:26  Güncelleme: 11:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan İliç'e bağlı Çöpler Köyü'ndeki altın madeninde facia yaşandı. Tonlarca toprak bir anda 100 dönümlük alana yayıldı. Dağı andıran toprak yığının bir anda sel gibi ilerlediği bölgede 9 işçi kayboldu.

ELİYLE İŞARET ETMİŞTİ

Anagold Madencilik şirketinin işlettiği altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonucunda 9 işçi toprak altında kaldı. Muhtemel toprak kaymasının bölgeye olumsuz etkilerini belirterek uyarıda bulunan Prof. Dr. Ahmet Ercan, heyelan bölgesinde gelecek tehlikeyi belirterek afetin meydana geldiği yeri eliyle işaret etmesi yeniden gündem oldu.

"KASIM AYINDA TEHLİKEYİ GÖSTERMİŞTİM"

Kasım ayında bölgeyi ziyaret eden ve kaymanın gerçekleştiği yeri önceden işaret eden Ahmet Ercan, uyarısını resmi olarak ortaya koymuştu. Ercan, o videoyu alıntılayarak "Kasım ayında tehlikeyi göstermiştim..." ifadesini kullandı. Ercan'ın 2023 Kasım ayında yaptığı açıklamada, "Olaylar burada oluyor. Yığıyorlar. Oydukları yer karşı tarafta tepenin arkası. 34 kademe yapmışlar. Onların altında borlar var. Borlar aşağı geliyor. Madenin bir kısmı sülfürlü. Türkiye'de bunlar genellikle taşların içine saçılmış bir şekilde gözle görülmeyen tanecikler biçimindedir. Oytarma işlemi yapılır. Dağ oytarılır, parçacıklar koparılıp ve toz haline geldikten sonra üst üste yığınlar oluşturur. Her şey ortada." ifadeleri yer alıyor.

Uyarı dikkate alınmadı! Prof. Dr. Ercan, tehlikeyi aylar önce işaret etti

Son Dakika Yaşam Uyarı dikkate alınmadı! Prof. Dr. Ercan, tehlikeyi aylar önce işaret etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Çağatay Uz: Burada facia ile ilgili ne söylemiş. Ben mi duyamadım. Maden bölgesini, toprağı ve İliç'i anlatmış. Toprak kaymasıyla ilgili ne var? İyi o halde ben de geçen sene Fırat baraj gölüne gitmiştim. Oluyor mu öyle? 10 4 Yanıtla

Advertisement