Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? - Son Dakika
Yemek Tarifi

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

Kurban etinden nasıl kavurma yapılır diye düşünmenize gerek yok. Çünkü dana eti ve koyun eti için ayrı ayrı vereceğimiz tarifler, leziz kavurmalar yapmanızı sağlayarak bayram coşkusuna lezzet katacak.

06.08.2019 16:49  Güncelleme: 14:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurban Bayramı coşkusuna lezzet katmak için özel kavurma tarifine sahipsiniz. Dana eti ve koyun eti için ayrı ayrı ele alınan tariflerle Kurban Bayramı'nda misafirlerinize ziyafet verebilirsiniz.

ÖNCE MARİNE EDİN

Kurban etini tüketime başlamadan önce 12-24 saat arası dinlendirmelisiniz. Bu işlemi yapmazsanız, eti sert haldeyken tüketmiş olur ve kabızlık ve hazımsızlık gibi birtakım sindirim sorunları ile karşı karşıya kalabilirsiniz.

Kurban etini lezzetli şekilde pişirmeniz için öncelikle onu marine etmelisiniz.

Et marinasyonu: 250 gram dana eti için rendelediğiniz bir soğanın suyu, yarım su bardağı süt ve bir dal biberiye bir kase içinde karıştırın. Üzerini streç filmle kapatın. Kaseyi buzdolabının alt rafında sıfır derecede 2 gün boyunca bekletin.

KOYUN ETİ KAVURMA TARİFİ

Malzemeler: 1 kg koyun but 100 gr kuyruk yağı, karabiber, kekik, yeteri kadar tuz

Hazırlanışı: Kuyruk yağını ince ince doğrayın, tencerede yağını salana kadar kavurun. Tencereye kuşbaşı doğranmış butu alın. 1 saat boyunca kısık ateşte kendi suyunda pişirin. Ara ara tencerenin kapağı kapalı şekilde sallayın. Etlerin yer değiştirerek yağ ile temas etmesini sağlayın. Et pişince üzerine tuz ve kekik serpip servis eden Afiyet olsun.

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

DANA ETİ KAVURMA TARİFİ

Malzemeler: 1 kg yağsız dana kuşbaşı, karabiber, kekik, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, tuz, pulbiber

Hazırlanışı: Kuşbaşı doğranmış eti tencereye alıp orta ateşte kendi suyunda haşlanmaya bırakın. Et suyunu çekince üzerine bir bardak su ekleyip haşlamaya devam edin. Haşlanan eti beklemeye alın. ayrı bir tencereye yağı koyun. Isınan yağa pulbiber, tuz, kekik ve karabiberi ekleyin. 5 dakika malzemeleri karıştırın. Yeterince karıştırdığınız malzemelerin üzerine haşlanmış etleri ilave edin. Etler kızarana kadar pişince servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Kurban etinden kavurma nasıl yapılır?

Son Dakika Yemek Tarifi Kurban etinden kavurma nasıl yapılır? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement