10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika
Yerel

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü

AEÜ Rektörü Prof. Dr. Saylam: "İnsan haklarının korunması, geliştirilmesi ve ayrım yapmadan herkese uygulanması, demokratik ve çağdaş devletlerin temel göstergelerinden biridir"

09.12.2014 11:15

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Rektörü Prof. Dr. Kudret Saylam, insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve ayrım yapmadan herkese uygulanmasının, demokratik ve çağdaş devletlerin temel göstergelerinden biri olduğunu bildirdi.

Saylam, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, başkası tarafından verilemeyen ya da satın alınamayan, insanların doğuştan ve yalnızca insan olmaktan gelen haklarının, insan olmanın doğal bir sonucu olduğunu belirtti.

Bu hakların temelinde eşitlik ilkesinin bulunduğunu ve bu ilkenin varlığının insan haklarını evrensel kıldığını vurgulayan Saylam, "İnsanların, eşitlik ilkesi çerçevesinde temel hak ve özgülüklerini güvence altına alan İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilişinin 66. yıl dönümünü kutluyoruz. İnsan haklarını ortak çağdaş temel ilkeler çerçevesinde evrensel düzeye taşıyan bu beyanname ile insan hakları güvence altına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

Saylam, insan haklarının korunması, geliştirilmesi ve ayrım yapmadan herkese uygulanmasının, demokratik ve çağdaş devletlerin temel göstergelerinden biri olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu nedenle, tüm bireylerin insan haklarının saygı göreceği, evrensel insan hakları değerlerinin korunup geliştirileceği bir dünya, özgürlük ve adalet konularındaki farkındalığı arttıracağı için barışın tesisine de katkı sağlayacaktır. Ülkemizde de son yıllarda ileri demokrasiyi hayata geçirmek için önemli adımlar atılmış, mevzuatta gerekli değişiklikler yapılmıştır. Ülkemiz, bugün evrensel insan haklarına saygılı, çağdaş ve demokratik bir devlet olarak dünyada üst sıralardaki yerini korumaya devam etmektedir. Bu önemli ve anlamlı gün vesilesiyle tüm insanlığın ortak değeri olan temel hak ve özgürlüklere dayalı bir dünya temenni ediyor, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nü kutluyorum." - Kırşehir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement