29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika
Yerel

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Cumhuriyetin 90'ıncı kuruluş yıl dönümü Yağlıdere, Görele ve Bulancak'ta törenlerle kutlandı

29.10.2013 16:53

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 90'ıncı kuruluş yıl dönümü Yağlıdere, Görele ve Bulancak'ta törenlerle kutlandı.

Yağlıdere'de Merkez Ortaokulu bahçesinde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, çeşitli gösteriler sunuldu.

Kaymakam Osman Aydoğan, törende yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Türk milleti ile gençliğine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu belirterek, "Cumhuriyetin en büyük erdemi Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesidir. Ulusumuz, Cumhuriyetle ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur" dedi.

Kutlama, ilçedeki okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesi ve tören geçidinin ardından sona erdi.

Görele

Görele ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende şiirler okundu, halk oyunları sergilendi, şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Kaymakam Ünal Kılıçarslan, burada yaptığı konuşmada, 90 yıl önce Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından irfanla kurulan ve dünyanın en emsalsiz devrimlerinden oluşan Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını söyledi.

Kılıçarslan, şunları kaydetti:

"Türk kahramanlarının ve Türk vatanseverlerinin bütün dünyaya gösterildiği ve insan üstü öğeleri de içine alan Türk Kurtuluş Savaşı destanı yazıldığı bu süreçte bize bu Cumhuriyeti kazandıran başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere onun ve kahraman silah arkadaşlarının aziz hatıralarının önünde saygıyla eğilirken milli mücadeleye tam destek verme noktasında bağrından 42. ve 47. Gönüllü Piyade Alaylarını çıkarmak suretiyle Yunan ordusuyla göğüs göğüse savaşan Giresunlu vefakar ve cefakar şehitlerimizi de yeniden rahmet ve minnetle anmak istiyorum. Ruhları şad olsun."

Bulancak

Bulancak'ta ilçe stadındaki törende de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından halk oyunları gösterileri sergilendi.

Kaymakam Tayfur Elbasan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 90. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirterek, "Türkiye Cumhuriyeti devletini kuran Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ülkemizin gelişmesinde ve milletimizin çağdaşlaşmasında emeği geçen insanlarımıza şükranlarımı arz eder, aziz vatan toprağı uğruna canlarını feda etmekten çekinmeyen tüm şehitlerimizi rahmetle anarım" diye konuştu. - Giresun

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement