Adıyaman'da Güne Bakış Gazetesi 20. yılını kutluyor - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'da Güne Bakış Gazetesi 20. yılını kutluyor

Adıyaman\'da Güne Bakış Gazetesi 20. yılını kutluyor

Adıyaman'da yayın yapan Güne Bakış Gazetesi, 8 Aralık 2004 tarihinde yayın hayatına başlayarak 20. yılını kutluyor. Gazetenin İmtiyaz Sahibi Mustafa Yücekaya, 19 yıl boyunca yapılan haberlerin yanı sıra pandemi ve depremde yaşanan kayıplara da değindi ve okurlara teşekkürlerini iletti.

07.12.2023 15:16  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da yayın yapan Güne Bakış Gazetesi, yayın hayatına başladığı 8 Aralık 2004 tarihinin üzerinden tam 19 yılı geride bırakarak 20'inci yıla girdi.

Güne Bakış Gazetesi'nin 20. Yılı nedeniyle İmtiyaz Sahibi Mustafa Yücekaya, açıklamada bulundu. Mustafa Yücekaya, "8 Aralık 2004 tarihinde yayın hayatına başlayan Güne Bakış Gazetemizde, o gün arkadaşlarımızla birlikte ilke edindiğimiz okurun gazetesi olma, haberin doğru adresi olarak gösterilme çabamız, bugün de aynı şekilde, aynı heyecanla sürüyor. 19 yıl boyunca yaptığımız çok güzel haberler oldu, birçok haberimizle okurlarımızın yüzü güldü, sorununa çare olan haberlerimiz sayfalarımızda yer aldı, onların sesi olduk. İstemediğimiz haberler de yaptık. Önce pandemi, sonra deprem oldu. Tarihte eşi benzeri görülmemiş depremle sarsıldık. İnsanlarımız öldü, enkaz altında günlerce kaldı, binalarımız gitti, canlarımız gitti, sevdiklerimiz gitti. Biz yirmi yıla neler sığdırdık diye güzel haberler yapmaya çalışırken, sadece bir günde şehrin yüzde 70'ini kaybetmenin acısını, hüznünü, çaresizliğini yaşadık" dedi.

Pandemi ve depremde gazete çalışanlarından da kayıpların yaşandığını belirten Yücekaya, "Pandemi döneminde gazetemiz çalışanlarından güzel insan, sevgili dost, kıymetli kardeşimiz Abdurrahman Elmacı'yı kaybettik. 6 Şubat'ta meydana gelen depremde ise iki güzel çalışanımızı daha kaybettik. Aynur Göksu ve Mehmet Ünsal, ne yazık ki enkaz altında kalarak bizleri hüzne boğdu. Depremde çok kıymetli meslektaşlarımızı da kaybettik. Bu vesileyle depremde vefat eden meslektaşlarımızdan, hepsi bir birinden değerli İsmail Hakkı Koçak, İskender Korkut, Yunus Emre Doğan, Hidayet Özdemir, Ruhi Akan, Kemal Öner, Yaşar Hamurcu, Fatih Bayın, Muhammed Akan, Zübeyir Pektaş, ve Burak Alkuş'u da rahmet ve minnetle anıyoruz. Başta meslektaşlarımız olmak üzere, depremde hayatını kaybeden tüm hemşerilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

19 yıl boyunca bu gazeteye çok kişinin emeği geçti, çok gazeteci burada yetişti, çok yazar arkadaşımız değerli fikirlerini paylaştı. Gazetemiz bazen okul oldu, yeni yeni yazar ve gazeteciler yetişti, bazen biz öğrendik, bazen bizden öğrendikleri oldu. O günden bu güne gazetemize emek veren dağıtıcısından baskıcısına, muhabirinden yazarına, dizgicisinden, çayımızı demleyen arkadaşımıza kadar hepsine yürekten teşekkür ediyor, vefat edenlere tekrar Allah'tan rahmet diliyorum. En zor günümüzde bile bizi yalnız bırakmayan tüm okurlarımıza da şükranlarımızı sunuyoruz. İnanın bu gazete varsa, sadece gazetede çalışanlarıyla değil, siz okurlarıyla vardır. Desteğiniz sürdüğü müddetçe bu gazete sizin sesiniz olmayı sürdürecektir" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'da Güne Bakış Gazetesi 20. yılını kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement