Adıyaman'ın Yazar ve Şairleri Kitaplarını Tanıttı - Son Dakika
Yerel

Adıyaman'ın Yazar ve Şairleri Kitaplarını Tanıttı

Adıyaman\'ın Yazar ve Şairleri Kitaplarını Tanıttı

Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtma Günleri kapsamında yayınevleri ve üniversitelerin yanı sıra Adıyaman’ın yazar ve şairleri de kitaplarını tanıtarak, satışını yaptı.

07.05.2014 16:53

Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtma Günleri kapsamında yayınevleri ve üniversitelerin yanı sıra Adıyaman'ın yazar ve şairleri de kitaplarını tanıtarak, satışını yaptı.

Adıyaman Kitap ve Üniversite Tanıtma Günleri kapsamında 15 yayınevi, 23 üniversitenin yanında Adıyaman'ın kendi değerleri olan yazar ve şairlerde stant açtı.

Adıyaman'ın yazar ve şairler standında, Kerim Baydak, Gonca Çiftçioğulları, Mustafa Sucu, Mehmet Halit Aslan, Zeki Karakaş, Feride Bektaş, Kazım Yardımcı kitaplarını tanıttı.

Gazeteci Yazar Kerim Baydak, Adıyaman'da bir ilkin gerçekleştiğini belirterek, "Bu etkinliğin Adıyaman'a büyük bir katkısı olduğunu görüyoruz, gözlemliyoruz. Adıyamanlı yazarlar ve şairler olarak bizlerde kitap fuarındaki yerimizi alarak standımızda okuyucularımıza kitaplarımızı imzalayıp veriyoruz. Özellikle gençlerimiz kitaplara bakarak, görerek kokusunu içine sindirerek kitap alıyorlar. Adıyaman'a yaşattıkları ilkler için Sayın Valimiz Mahmut Demirtaş'a çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Yazar Gonca Çiftcioğulları ise, Adıyaman'da bu kültürel etkinliğin yapılmasının çok güzel olduğunu kaydederek, "Gençler yayınevlerini, yazarları ve üniversiteleri tanıyor. Bu etkinliğin her yıl genişleyerek devam edeceğini düşünüyor ve temenni ediyorum. Okuyan toplumlar gelişmiş toplumlardır. Adıyaman hak ettiği değeri bulacak ve kazanacaktır. Adıyaman'ın kültürel açıdan tanınmasına vesile olacağını düşünüyorum" dedi.

Yazar Zeki Karakaş ise konuşmasında, "Özellikle Adıyaman'da ilk defa bu etkinliğin düzenlenmiş olması, hakikaten kent kültürünün gelişmesi, yani sosyal anlamda bütün vatandaşların bu ortama kavuşması çok anlamlı ve güzel" ifadelerini kullandı.

Yazar Feride Bektaş, etkinliğin bayram havasında geçtiğini belirterek, "Çocuklarımız için bir farklılık oluşturdu. Yerel ve ulusal yazarlarımız hep birlikte ziyaretçilerle buluştu. Bu etkinlikler okumayı geliştiriyor. Kitaba olan ilgiyi arttırıyor. Güzel etkinliği düzenledikleri için teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Fadıl Binzet ise, etkinliğin bir yenilik olduğunu ve gelecek yıllar bunun daha kapsamlısının düzenlenmesini temenni ettiklerini söyledi.

Yazar Mehmet Halit Aslan da, Adıyaman'da canlılık, ilerleme, kaynaşmanın daha ileriye götüreceğine inandıklarını aktardı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Adıyaman'ın Yazar ve Şairleri Kitaplarını Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement