Arı Biziz Bal da Bizdedir Projesi 4 Yaşında - Son Dakika
Yerel

Arı Biziz Bal da Bizdedir Projesi 4 Yaşında

Arı Biziz Bal da Bizdedir Projesi 4 Yaşında

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nce (DAGEM) yürütülen, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları tarafından desteklenen "Arı Biziz, Bal da Bizdedir” projesinin kapanış töreni Yığılca’da gerçekleştirildi.

05.07.2014 10:58

Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma, Geliştirme ve Uygulama Merkezi'nce (DAGEM) yürütülen, TÜBİTAK Bilim ve Toplum Programları tarafından desteklenen "Arı Biziz, Bal da Bizdedir" projesinin kapanış töreni Yığılca'da gerçekleştirildi.

Bu yıl 4. düzenlenen törene, Kaymakam Mehmet Özcan, Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu ile eğitim gören öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törenin açılışında konuşan Rektör Şerifoğlu, "Biz projelerimizi iş birliği, gönül birliği ve güç birliği ile geleceğe yönelik gerçekleştiriyoruz. Bundan elli-yüz yıl sonrasına yön verecek projeler üretmeye, geliştirmeye özen gösteriyoruz" dedi.

DAGEM Müdürü ve aynı zamanda Proje Yürütücüsü olan Yrd. Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, "Çocukların gözünde arılar sokar ve bal yapar" imajının hakim olduğunu söyleyerek, "Verilen eğitimlerle bu imajı değiştirdik. Çocuklar, arıların birçok yeni yönünü ve özelliğini keşfetti. Sürdürülebilir çevre için önemini öğrendiler. Doğa yürüyüşlerine katılarak arı ile çevrenin ilişkisini yerinde gözlemlediler. Bu yıl ilk kez il dışından da katılım oldu" dedi.

Yığılca Kaymakamı Mehmet Özcan ise böyle projelerin her zaman destekçisi olduklarını söyleyerek "Meral Hocamız ve ekibinin projelerinde yer almaktan mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından törene katılan protokol üyeleri, öğrencilerin eğitimlerde oluşturdukları projeleri inceleyerek, bilgiler aldı.

Törende duygularını ifade eden öğrenci yakınları ise böyle bir proje içerisinde bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını, eğlencenin ve eğitimin aynı anda olmasının çocukların gelişiminde çok büyük öneme sahip olduğunu belirtti.

Programın sonunda, protokol üyelerinden sertifikalarını alan öğrenciler, şapkalarını havaya fırlatarak eğitimlerini başarıyla bitirmenin sevincini yaşadılar. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arı Biziz Bal da Bizdedir Projesi 4 Yaşında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement