Aydın Dağlarında Budama Yapmak Zor İş - Son Dakika
Yerel

Aydın Dağlarında Budama Yapmak Zor İş

Aydın Dağlarında Budama Yapmak Zor İş

Aydın’da kuraklık nedeniyle havaların erken ısınmasıyla birlikte çiftçiler budama işlemlerine başladı.

12.03.2014 12:02

Aydın'da kuraklık nedeniyle havaların erken ısınmasıyla birlikte çiftçiler budama işlemlerine başladı. Aydın dağlarındaki zeytin ağaçlarını budamak ayrı bir maharet isterken, çiftçiler adeta ölümle burun buruna çalışıyor.

Aydın Ziraat Odası Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, bu yıl kuraklıkla ve havaların erken ısınması nedeniyle Aydın ve çevresinde ağaçların geçen yıllara göre daha erken uyandığını ve budama işlemlerinin normal vaktinden daha erken yapılması gerektiğini belirtti. Zeytin üretiminin en yoğun olduğu bölgelerden Köşk ilçesinde çiftçiler bu yıl budama sezonunun yaklaşık bir ay önce başladığını belirttiler. Dağın yamacındaki asırlık zeytin ağaçlarını budayan çiftçilerden Ali Öz, zeytinde verimin kaliteli olması için budamanın şart olduğunu belirterek iyi rekolte ve kalibre için iki yılda bir ağaçları budadıklarını belirtti.

Budama işinin ayrı bir yetenek istediğini belirten çiftçilerden Mehmet Tok ise kesim yapmak kadar yüksekliği 4-5 metreyi bulan ağaçların tepesinde hem tutunup hem motorlu testere kullanmanın kolay olmadığını belirterek "Zeytin üretiminde çift ve çapalama kadar budama da önemli. Bizim araziler yamaçta olduğu için bu iş daha da zor oluyor. Ancak çocukluğumuzdan beri alışık olduğumuz için zor da olsa daha iyi üretim için yüksekliğe ve yaptığımız işin tehlikesine aldırış etmeden işimizi yapıyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Aydın Dağlarında Budama Yapmak Zor İş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement