Ayvacık 'Doğa Evleri'ne Kavuşuyor - Son Dakika
Yerel

Ayvacık 'Doğa Evleri'ne Kavuşuyor

Ayvacık \'Doğa Evleri\'ne Kavuşuyor

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan hibe desteği ile inşa edilen "Doğa Evleri" projesinde sona gelindi.

24.10.2012 13:04

Samsun'un Ayvacık ilçesinde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'ndan sağlanan hibe desteği ile inşa edilen "Doğa Evleri" projesinde sona gelindi.

Ayvacık Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'na sunulan ve uygulanması kabul edilen "Doğa Evleri" projesinin inşa aşamasında sona gelindi. Ayvacık Kaymakamı Ufuk Akıl, projenin inşa alanı olan Örencik köyünde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Kaymakam Ufuk Akıl tesisin bir aya kadar tamamlanacağını belirterek, "İnşa ettiğimiz bu tesis ile Ayvacık'a doğa temalı bir konaklama tesisi kuruyoruz. İlçemizin turizm ile kalkınması ve tanıtımının yapılması adına bu tesisin ciddi bir getiri sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Bedelinin yüzde 75'inin hibe olduğu ve Samsun İl Özel İdaresi'nin de yüzde 25 eş finansman desteği sağladığı proje 7 adet konaklama evi ile bir adet restoran ihtiva ediyor. Ayvacık Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait Doğa Evleri projesi Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı'nın 2010 Yılı Küçük Ölçekli Altyapı Geliştirme, Kültürel, Turistik Değerleri ve Ekolojik Dengeleri Koruma ve İyileştirme Mali Destek Programı'na sunulmuş 157 proje arasından kabul edilen 36 proje arasına girerek onaylanmıştı. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ayvacık 'Doğa Evleri'ne Kavuşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement