Başkan Dinçer; "Çine'nin Geleceği Turizmde Saklı" - Son Dakika
Yerel

Başkan Dinçer; "Çine'nin Geleceği Turizmde Saklı"

Başkan Dinçer; "Çine\'nin Geleceği Turizmde Saklı"

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine'nin ekonomik ve sosyal geleceğinin turizmde saklı olduğunu belirtti.

17.01.2012 11:08

Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Çine'nin ekonomik ve sosyal geleceğinin turizmde saklı olduğunu belirtti.

Antik çağda Tanrı Apollon'un gazabından nasibini alan ve derisi yüzülerek cezalandırılan Marsyas'ın bedeniyle hayat bulduğuna inanılan Çine Çayının suladığı verimli Çine Ovası, bir turizm ilçesini dönüşmek için gün sayıyor. Çine bugün geçimini büyük oranda tarım ve madencilikle sağlasa da antik Kayra ve Ionya bölgelerini birbirine bağlayan geçit üzerinde kurulu olmasının sağladığı avantajla tarihten günümüze bir uğrak noktası olarak cazibesini koruyor.

Adnan Menderes Üniversitesi ile bölgenin kalkınması ve bir turizm ilçesine dönüşmesi için yaptıkları ortak projeleri dergiye anlatan Çine Belediye Başkanı Emin Dinçer, Alabanda antik kenti kazı çalışmalarına verdikleri desteği ve bunun ilçeye sağlayacağı katkılara da değindi. Çine'nin turizm açısından hem ulaşım yolları üzerinde olması hem de tarihi ve kültürel zenginlikleri barındırması nedeniyle oldukça önemli bir konumda olduğuna dikkat çeken Dinçer, Gerga, Alinda, Alabanda, Tepecik Höyüğü gibi tarihi mekanların ilçenin tarım ve madencilik sektörünün yanı sıra turizm sektörü açısından da gelişmesi için önemli değerler olduğunu belirterek, "Biz geleceğin, turizm sektöründe olduğu inancından hareketle ilçemizde turizmi geliştirmek için Belediye olarak üzerimize düşeni yapmakta kararlıyız" dedi.

Başkan Dinçer,

Hacettepe Üniversitesi'nin yaptığı Tepecik Höyüğü kazıları ile Çine'nin tarihinin MÖ 5 binli yıllara kadar uzandığını gördüklerini kaydetti. Alabanda'dan çıkacak eserlerin de ilçenin geçmişine yönelik önemli değerler ortaya koyacağını ifade eden Dinçer, Tepecik Höyüğünde bulunan eserlerin Aydın Müzesi'nin depolarında saklandığını bildirdi. Dinçer, yakında açacakları arkeoloji müzesi ile gerek bu eserleri gerekse Alabanda kazısında çıkacak olan eserleri sergilemeyi hedeflediklerini sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Dinçer; 'Çine'nin Geleceği Turizmde Saklı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement