'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri' Tamamlandı - Son Dakika
Yerel

'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri' Tamamlandı

\'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri\' Tamamlandı

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri' düzenlendi.

13.03.2012 18:15

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Bilim Dalı ve Sivas İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri' düzenlendi.

CÜ Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa, CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu, İl Sağlık Müdürü Bahattin İlter, öğretim üyeleri ve Sivas'ta görev yapan hekimler katıldı. Programda konuşan Rektör Dökmetaş, beyaz önlüklülerin de çalışma şartlarının zorlukları olduğunu dile getirdi.

Dökmetaş, "Zaman zaman karşımızdaki kişinin yerine kendimizi koymamız gerekiyor. Zaman zamanda hastaların kendileri hekimlerin yerine koyması gerekiyor. Yıllardan beri zor şartlar altında çalışıyoruz. Son zamanlarda bu tür eğitimlere ağırlık veriyoruz. Tıpla ilgili kaliteli programlar düzenliyoruz. Bu programların maddi bir karşılığı yok. Bunların manevi karşılığı ise çok büyüktür. Ülkemizde sağlık alanında çok güzel şeyler oluyor. Çocuk ölüm oranları geçmişe göre yüzde 10'a kadar düştü. Obezite ve sigara ile savaşta çok iyi yerlere geldik." dedi.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gökhan Köylüoğlu ise, fakülte hakkında bilgi vererek tıp fakültelerinin görevleri sadece tıp öğrencisi yetiştirmek olmadığını söyleyerek, "Aynı zamanda öğrencilerin mezuniyet sonrasında yeni gelişmeleri güncelleyerek meslektaşlarıyla paylaşmak ve onların bilgi birikimlerini arttırmak gibi görevleri de var. Sağlık alanı bir ekip işidir." ifadelerini kullandı. Sağlık Müdürü Bahattin İlter de tıp eğitiminin okuldan sonrada sürekli güncellenmesi gereken bir eğitim olduğunun altını çizerek, "Bizler bunların sahaya yansımalarını görüyoruz. Kendini sürekli geliştiren eğitime adayan hekim arkadaşlarımızın daha özverili ve başarılı olduklarını söyleyebiliriz."

şeklinde konuştu.

Programın ardından, hekimlere EKG kursu verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Birinci Cumhuriyet Tıp Günleri' Tamamlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement