Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar Aydın'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar Aydın'da Masaya Yatırıldı

Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar Aydın\'da Masaya Yatırıldı

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde Vali Erol Ayyıldız’ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız başkanlığında, "Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar" konulu toplantı gerçekleştirildi.

11.03.2015 13:49

Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nde Vali Erol Ayyıldız'ın eşi Uz. Dr. Dilek Didem Ayyıldız başkanlığında, "Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Vekili Ahmet Aydoğan, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcıları Gönül Durulan, Ayten Şahin ve Aydın'daki kamu kurumlarında görev yapan kadın müdür ve personeller katıldı.

Toplantıda ülkemizdeki ve yereldeki kadın sorunları ayrıntılı bir şekilde ele alındı. Giderek tırmanan kadına yönelik şiddet olgusu vurgulanarak, şiddetin ortadan kaldırılması ve kadının güçlendirilmesi konularında yapılan ve yapılması gereken çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunuldu.

Kadınlarda farkındalık oluşturmak iletişim bağlarını kuvvetlendirmek ve aileyi güçlendirmek adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi aktarımı yapılan toplantıda, Aydın'da faaliyet gösteren KETEM'in duyurulması ve kadınların sağlık taramaları için yönlendirilmesine önem verilmesi, tüm kamu kurum ve kuruluşları tarafından kadın ve çocuklar ile ilgili yapılan eğitim faaliyetlerine önem verilmesi, duyurularının afiş ya da broşür vasıtasıyla duyurulması, evlilik ve aile danışmanlığı konularında rehberlik hizmetlerinin arttırılması, kadının güçlendirilmesine yönelik etkinlik ve faaliyetlerden, kurumlarda görev yapan kadınlara haber verilmesi ve katılımları konusunda teşvik edilmeleri konuları görüşüldü. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çalışma Hayatında Kadın ve Yaşadığı Zorluklar Aydın'da Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement