CHP'li Başkanın Bayan Gazeteciye Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika
Yerel

CHP'li Başkanın Bayan Gazeteciye Hakaret Ettiği İddiası

CHP\'li Başkanın Bayan Gazeteciye Hakaret Ettiği İddiası

CHP Selçuk İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen kongrede yeniden başkan seçilen Hasan Uysal’ın, ilçede görev yapan bayan bir gazeteciye hakaret ve küfrettiği iddia edildi.

09.12.2015 10:21

CHP Selçuk İlçe Örgütü tarafından gerçekleştirilen kongrede yeniden başkan seçilen Hasan Uysal'ın, ilçede görev yapan bayan bir gazeteciye hakaret ve küfrettiği iddia edildi.

Selçuk ilçesinde, bazı basın yayın kuruluşlarının temsilcisi olan Nilüfer Öztürk Silay, 5 Aralık 2015 Cumartesi günü yapılan CHP Selçuk İlçe Örgütü'nün kongresini takip etti. Kongreyi haberleştiren Silay'a, bir kaç gün sonra ise mevcut başkan Hasan Uysal telefonla ulaştı. İddialara göre Uysal'ın sözlü hakaretine maruz kalan Silay, neye uğradığını şaşırdı. Telefonda yaptığının yanlış olduğunu ifade eden CHP'li başkan, Silay'ı eleştirip küfrettikten sonra ise görüşmeyi sonlandırdı. Gazeteci Nilüfer Öztürk Silay, Hasan Uysal ile tatsız bir telefon konuşması gerçekleştirdiğini ifade ederek, "Öncelikle ben ne CHP'nin nede başka bir partinin yada partilinin kendi kişisel çıkarlarını benim üzerimden pirim yapmalarına izin vermeyeceğimi belirtmek istiyorum. Sayın Hasan Uysal'a tepkim sadece benimle konuşurken ses tonu ve söylemiş olduğu sözlü hakaretlerinden dolayıdır. Yapmış olduğum haber konusunda beni eleştirebilir, haber ile ilgili tüm eleştirilere açığım. Ancak sayın Hasan Uysal, 'Sana bu haberi yaptıranlar kimler?' deyip, tek tek isimlerini sayarak 'Onlar mı yaptırıyor?' ve hemen ardından da 'Onlar bir daha bu partinin kapısından adımını atamayacaklar' dedi. Bu ifadelerden dolayı şok oldum" dediğini aktardı.

GAZETECİ ÖZÜR BEKLİYOR

CHP Selçuk İlçe Başkanı'ndan özür beklediğini ifade eden Silay, şöyle devam etti:

"Selçuk İlçe Örgütüne yeniden başkan seçilen sayın Uysal'a sarf etmiş olduğu o sözler hiç yakışmadı. İlk kez CHP tarafından büyük bir şaşkınlık duyduğum konu ile karşı karşıya kaldığımı düşünüyorum. Sayın ilçe başkanından sadece yapmış olduğu o sözlü şiddet içeren konuşmadan dolayı özür dilemesini isterim."

İLÇE BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

CHP Selçuk İlçe Başkanı Hasan Uysal ise hakkındaki iddialara yanıt verdi. Uysal, "Beni Selçuk halkı çok iyi tanır. O kendisine pay çıkarmak için öyle söylüyor. Ben sadece haberini eleştirdim. Herhangi bir küfür veya hakaret yok. 'Gerekirse partim hakkında haber yapmada' dedim. Ben gerekli basın açıklamasını da yaptım. Ben kimseden güç almadım, sadece partimden güç aldım" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel CHP'li Başkanın Bayan Gazeteciye Hakaret Ettiği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement