ÇKA Askon Üyelerini Bilgilendirdi - Son Dakika
Yerel

ÇKA Askon Üyelerini Bilgilendirdi

ÇKA Askon Üyelerini Bilgilendirdi

ÇKA Genel Sekreteri Şarbak, Çukurova Bölgesi'nin, dünyanın önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

17.01.2013 11:56  Güncelleme: 11:53

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, Çukurova Bölgesi'nin, ekilebilir ve sulanabilir tarım alanları, iklim ve üretim miktarı açısından, dünyanın önemli tarımsal üretim merkezlerinden biri olduğunu söyledi.

ÇKA, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şubesi'nde 'destek' ve 'hibeler' ile ilgili bilgiler verdi. ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan ve ASKON üyelerinin katıldığı etkinlikte konuşan ÇKA Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak, 'ÇKA'nın Destek ve Hibeleri' adlı sunumunda, yapılan çalışmaları anlattı. Kalkınma ajanslarının amacının, kamu, özel sektör ve STK'lar arasındaki işbirliğini geliştirmek olduğunu ifade eden Şarbak, "ÇKA'ların amaçlarından biri de bölgenin yatırım imkanlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak suretiyle bölgede yapılacak yatırımlar ile ulusal kalkınma planı ve programlarında ön görülen ilke ve politikalarla uyumlu olarak bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek.

Ayrıca, rekabet gücünü yükseltmek ve sürekli kılmaktır" dedi

Şarbak, Çukurova Bölgesi'nin ekonomi potansiyeli açısından taşıdığı öneme dikkat çekerek, şunları kaydetti:

"Çukurova Bölgesi, ekilebilir ve sulanabilir tarım alanları, iklim ve üretim miktarı açısından, dünyanın önemli tarımsal üretim merkezlerinden biridir. Gıda ve içecek imalatı sektörü ise firma sayısı açısından öne çıkmasına ve hammadde açısından rekabet gücünün yüksek olmasına karşın ulusal ve uluslar arası pazarlarda katma değer açısından geride kalmaktadır."

ÇKA'nın yaptığı çalışmalardan dolayı Şarbak'a teşekkür eden ASKON Şube Başkanı Recep Çalışkan, günün anısına Şarbak'a plaket takdim etti. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel ÇKA Askon Üyelerini Bilgilendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement