Çmo'dan "Hava Kirliliği" Uyarısı - Son Dakika
Yerel

Çmo'dan "Hava Kirliliği" Uyarısı

Çmo\'dan "Hava Kirliliği" Uyarısı

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, 2015-2016 yılında partikül madde toleranslı yasal limit değeri miktarı 2015’te 51, 2016’da ise 41 kez aşıldığını belirterek, yetkilileri hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışma yapmaya çağırdı.

29.12.2016 11:31

Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO) Adana Şube Başkanı Kenan Doğan, 2015-2016 yılında partikül madde toleranslı yasal limit değeri miktarı 2015'te 51, 2016'da ise 41 kez aşıldığını belirterek, yetkilileri hava kirliliğinin önlenmesine yönelik çalışma yapmaya çağırdı.

Doğan, yaptığı açıklamada, alınan ölçüm raporlarına göre kış aylarında ve özellikle akşam saatlerinde yaşanan kirliliğin yaşamı olumsuz şekilde etkilediğinin gözlemlendiğini söyledi.

İlgili yönetmeliğe göre insan sağlığı açısından 1 yıl içerisinde 35 defa limit aşılabileceğinden bahsedildiğini hatırlatan Oda Başkanı Doğan, şöyle konuştu;

"2015 ve 2016 yılı Valilik İstasyonu Hava Kalitesi Ölçüm İstasyonundan aldığımız veriler neticesinde, (PM) partikül madde toleranslı yasal limit değeri miktarı henüz yıl bitmeden 2015 yılı içerisinde 51 kez aşılmıştır. Hava Kalitesi Değerlendirme ve Yönetimi Yönetmeliğinde partikül madde (PM) 2016 yılı için yasal limit değeri metre küpte 80 mikrogram olarak belirlenmiş ve 2016 yılında 41 defa yasal limit değerinin aşıldığı görülmüştür. İlimizdeki hava kirliliğini azaltmak için; petrokok yani katı yakıtların kullanımının azaltılıp, doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmalar yapılmalıdır. Yakıt kazanlarının periyodik bakımlarının ve araç egzoz emisyonlarının rutin aralıklarla yapılması, ısı izolasyonları ile enerji tasarrufu sağlayarak hava kirliliğinin azaltılması, sanayide enerjinin geri kazanılmasına önem verilmesi ve emisyon kaynağı olan tesislerde, gerekli çevresel yatırımların gerçekleştirilmesinin, sürdürebilir olarak sağlanması gerekmektedir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Çmo'dan 'Hava Kirliliği' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement