Cü'ye Bin Adet Kurt Üzümü Fidesi Dikildi - Son Dakika
Yerel

Cü'ye Bin Adet Kurt Üzümü Fidesi Dikildi

Cü\'ye Bin Adet Kurt Üzümü Fidesi Dikildi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü tarafından, üniversite yerleşkesine bin adet kurt üzümü fidanı dikildi.etkinlik çalışması kapsamında kurt üzümü fidan dikimi töreni gerçekleştirildi.

04.05.2012 18:28

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörlüğü tarafından, üniversite yerleşkesine bin adet kurt üzümü fidanı dikildi.

Üniversite yerleşkesi içerisinde

'Gıda Ormanı'

etkinlik çalışması kapsamında kurt üzümü fidan dikimi töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan CÜ Rektörü Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, üniversitelerin bölgesine değer vermesi ve eser üretmesi gerektiğini vurgulayarak, "Üniversitelerin temel özelliklerinden biri bölgesine katkı vermek. Bilimsel bilgiye ulaşma yollarını açarak buradan ürün elde ederek, elde edilen ürünlerden katma değeri yüksek olan son ürünü elde etmektir. Bunun markasını elde ederek patentlerinin alınması ve dünyaya sunulması çok önemlidir. Teknolojik son ürünleri elde etmek bizim asıl amacımız. Üniversiteler bölgesine katma değer vermeli ve bölgeyle birlikte eser üretmeli. Sivas bölgesinde yetişebilecek değerli maddeler yok mu?

Bu konuyla ilgili Yrd. Doç. Dr. Hasan Elenoğlu hocamız çok büyük projeler ortaya hazırladı. Ben kendisine ve birlikte hareket eden herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu. Proje Koordinatörü Rektörlük Enformasyon Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hasan Elenoğlu ise kurt

üzümünün özelliklerinden bahsederek, "Kurt üzümü, tarımsal budaması yapıldığında 3 metre uzunluğunda normal boylu küçük ağaçtır. Çok tuzlu ve kuru topraklarda yetişebilen güçlü kök yapısına sahiptir. Sıcağa, kuraklığa, toza, kentsel kirliliğe karşı dayanıklıdır. 2 yaşında olduğu zaman meyve vermeye başlar. Kızılcık benzeri olan tam bir vitamin mineral ve antioksidan deposudur. Bu yıl kurutma tekniklerini geliştirerek meyvelerini almaya başlayacağız" dedi. Konuşmaların ardından bin adet kurt üzümü fideleri, Rektör Dökmetaş ve törene katılanlarla birlikte toprakla buluşturuldu.

Törene Rektör Prof. Dr. İlyas Dökmetaş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Meftuni Yekeler, Müsiad Sivas Şube Başkanı Tahir Kavdır, İmranlı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Murat Açıl, işadamları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Cü'ye Bin Adet Kurt Üzümü Fidesi Dikildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement