Döşemealtı Yalınlı Mahallesi Sakinlerine Tapuları Dağıtıldı - Son Dakika
Yerel

Döşemealtı Yalınlı Mahallesi Sakinlerine Tapuları Dağıtıldı

Döşemealtı Yalınlı Mahallesi Sakinlerine Tapuları Dağıtıldı

Döşemealtı’nda parselasyon çalışması tamamlanan Yalınlı Mahallesi’nde hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Nebiler Kapalı Pazar yerinde verilen iftar yemeği ve tapu dağıtım töreninde, “Biz de belediye olarak kanalizasyon altyapı çalışmalarına başlayıp, yeni yollarla birlikte sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarına start vereceğiz. Doğalgaz hat döşemesi de imar çalışmalarımızın bitmesiyle birlikte başlayacak ve önümüzdeki yol içerisinde Yalınlı ve Nebiler Mahalleleri’mizde doğalgazı olmayan ev kalmayacak” dedi.

03.04.2023 16:03  Güncelleme: 16:11

Döşemealtı'nda parselasyon çalışması tamamlanan Yalınlı Mahallesi'nde hak sahiplerine tapuları dağıtıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Nebiler Kapalı Pazar yerinde verilen iftar yemeği ve tapu dağıtım töreninde, "Biz de belediye olarak kanalizasyon altyapı çalışmalarına başlayıp, yeni yollarla birlikte sıcak asfalt ve kaldırım çalışmalarına start vereceğiz. Doğalgaz hat döşemesi de imar çalışmalarımızın bitmesiyle birlikte başlayacak ve önümüzdeki yol içerisinde Yalınlı ve Nebiler Mahalleleri'mizde doğalgazı olmayan ev kalmayacak" dedi.

Döşemealtı Belediyesi, imar planları olmasına rağmen yıllardır uygulaması yapılmayan Yalınlı ve Nebiler Mahalleleri'nin imar sorununu çözüme kavuşturdu. Yurttaşların mağduriyet yaşamaması için zayiatı yüksek olan eski planları revize eden Belediye, daha sonra parselasyonlarını yaparak imar uygulamasını tamamladı. Nebiler Kapalı Pazar Yeri'nde düzenlenen törenle 450 hak sahibine tapuları dağıtılırken, Başkan Genç alt ve üstyapı çalışmalarına ilişkin müjde verdi. Başkan Genç, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimizde vatandaşlara büyük mağduriyetler yaşatacak imar planları bulduk. Hemen kolları sıvayarak bölge halkının en az zayiatla kurtarılacağı yeni imar planlarını düzenledik. Bu süreçte Hem Döşemealtı Belediye Meclisi'nde hemde Büyükşehir Belediye Meclisi'nde AKP grubu sizlerin yararına olan bu planlara ret kararı verdi. Ama biz yılmadık ve meclislerdeki çoğunluk gücümüzle sizlerin mağduriyetini giderdik. Bu konuda bize destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı'mız Muhittin Böcek'e ayrıca buradan teşekkür etmek istiyorum. İmar planlarını halkımızın yararına revize etmemizin ardından parselasyonları tamamlayıp bugün de büyük bir gururla tapularınızı dağıtmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hemen kanalizasyon altyapı çalışmalarımıza başlayacağız, yine doğalgaz kollektör hattı bölgemize gelecek ve önümüzdeki yıl itibarıyla tüm evlerde doğalgaz kullanımı başlayacak. Yine yeni yolların açılması, kaldırım ve asfalt çalışmalarımıza da önümüzdeki günlerde start vereceğiz."

Tapu dağıtımının ardından iftar yemeğinde yurttaşlarla bir araya gelen Genç, şöyle konuştu:

"Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum. Şubat ayında yaşadığımız ve 50 binin üzerinde vatandaşımızı yitirdiğimiz depremlerde hayatını kaybedenlere rahmet, geride kalanlara başsağlığı diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun. Biz de Döşemealtı Belediyesi ve Döşemealtı halkı olarak, depremin ardından yaptığımız büyük dayanışma örneğiyle, yaraların sarılmasında bir nebze katkımız olduysa ne mutlu bize. Rahmet ve bereket ayı Ramazan'da yaptığımız ibadetlerin kabul olmasını diliyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Döşemealtı Yalınlı Mahallesi Sakinlerine Tapuları Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement