Düzce'de Süt Haftası Kutlaması - Son Dakika
Yerel

Düzce'de Süt Haftası Kutlaması

Düzce\'de Süt Haftası Kutlaması

Ülkemizde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan, "Süt Haftası" Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

23.05.2013 15:40

Ülkemizde her yıl 21-27 Mayıs tarihleri arasında kutlanan, "Süt Haftası" Düzce'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Düzce İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerince merkez ve 7 ilçedeki cadde ve sokaklara asılan bez afişler ile sütün önemi konusunda halkın dikkati çekiliyor. Ayrıca ilkokullarda süt ile ilgili sunum yapılarak ve film izlettirilerek geleceğin büyükleri öğrencilere bilgilendirme yapılıyor. Yapılan çalışmayla toplumda süt ve süt mamullerinin beslenmedeki önemi ile tüketiminin arttırılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Konu ile ilgili konuşan Düzce İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Harun Kabaoğlu, "Süt ve süt mamullerinin 6-13 yaş arası çocuk ve gençlerin zihinsel ve bedensel gelişiminde çok önemli etki ve fonksiyonları olması sebebi ile ilköğretimde okuyan çocuklarımıza sütün önemi ve insan beslenmesindeki faydaları konularında İl ve İlçedeki okullarımızda çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. Bu kapsamda İlimiz Merkez İlçe Uzun Mustafa İlköğretim Okulunda gıda kontrolörlerimiz tarafından yaklaşık 100 öğrencinin katılmış olduğu bilgilendirme toplantısı yapılarak okul sütü dağıtılmıştır" dedi.

İl Müdürü Harun Kabaoğlu ise, "Okul Sütü Projesi kapsamında, Düzce genelindeki program kapsamında bulunan 176 okulda okuyan 25 bin 422 anasınıfı ve ilkokul öğrencilerine 2012-2013 eğitim öğretim yılının ikinci döneminden itibaren Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günlerinde 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtılmakta olup, dağıtım eğitim öğretim yılının sonuna kadar devam edecektir" diye konuştu. - DÜZCE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Düzce'de Süt Haftası Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement