2022 Yılının Son Edremit Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika
Yerel

2022 Yılının Son Edremit Belediye Meclisi Toplandı

2022 Yılının Son Edremit Belediye Meclisi Toplandı

Edremit Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, bazı köyler kırsal mahalle statüsüne geçirildi.

07.12.2022 13:36  Güncelleme: 14:01

Edremit Belediyesi Aralık ayı Olağan Meclis Toplantısı, Atatürk Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda, Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan başkanlığında yapıldı. Toplantıda, bazı köyler kırsal mahalle statüsüne geçirildi.

2022 yılının son meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Başkan Arslan başkanlığında yürütülen belediye meclisinde, ek gündemlerle birlikte toplam 37 madde görüşülerek, karara bağlandı.

Toplantıda; Büyükşehir Belediye Kanunu'yla birlikte mahalle statüsüne geçen köylerin, kırsal mahalle kimliğine döndürülmesi kararlaştırıldı. Mahallelerin şehir merkezine uzaklığı, sosyo-ekonomik durumu ve belediye hizmetlerine erişebilirliği açısından mevcut yapılaşma gereği halen kırsal yerleşim yeri taşıdığı belirlendi. Buna göre; Arıtaşı, Çamlıbel, Beyoba, Bostancı, Çamcı, Çamlıbel, Çıkrıkçı, Dereli, Doyran, Hacıarslanlar, Kavlaklar, Kızılkeçili, Mehmetalan, Narlı, Ortaoba, Pınarbaşı, Tahtakuşlar, Yaşyer, Yaylaönü, Yolören Mahalleleri kırsal mahalle statüsüne geçti. Söz konusu mahalleler bazı harçlardan belli oranda muafiyet ile su ve emlak vergisi indirimi gibi konulardan yararlanacak.

Başkan Arslan, tolantıda şunları söyledi:

"2022 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdik. 3 yılda yaptığımız ve halen devam eden faaliyetlerimizi meclis üyelerimizle paylaştık. Köylerimizin yerleşim merkezlerini kırsal mahalle statüsüne getirdik. Kırsal hayattaki yaşamı daha da kolaylaştıracak bu kararın hayırlı olmasını diliyorum. Tüm meclis üyelerimizin de desteğiyle kentimiz için birlik ve beraberlik içerisinde olmaya devam edeceğiz. Aldığımız kararların hayırlı olmasını diliyor, yeni yılın hepimize sağlık mutluluk ve huzur getirmesini temenni ediyorum."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel 2022 Yılının Son Edremit Belediye Meclisi Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement