Emrullah Hatipoğlu'dan Talaslılarla Sohbette Buluştu - Son Dakika
Yerel

Emrullah Hatipoğlu'dan Talaslılarla Sohbette Buluştu

Emrullah Hatipoğlu\'dan Talaslılarla Sohbette Buluştu

Talas Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen İstanbul Sultanahmet Camii emekli imamlarından Emrullah Hatipoğlu gençlere, kadınlara ve vatandaşlara yönelik olarak 3 ayrı camide sohbet gerçekleştirdi.

07.05.2016 17:00

Talas Belediyesinin davetlisi olarak ilçeye gelen İstanbul Sultanahmet Camii emekli imamlarından Emrullah Hatipoğlu gençlere, kadınlara ve vatandaşlara yönelik olarak 3 ayrı camide sohbet gerçekleştirdi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, İl Müftüsü Şahin Güven ve Talas İlçe Müftüsü Esat Yapıcı'nın katıldığı sohbetlerden ilki 6 Mayıs Cuma günü ikindi namazının ardından, 'İslam'da Aile Yapısının Önemi' konulu ilk sohbet kadınlara yönelik olarak Yenidoğan Mahallesindeki Sait Yurttaş Camii'nde gerçekleştirildi. İlahi ve naat-ı şeriflerle başlayan sohbetin ardından 'Şehitlik' konulu ikinci sohbet de akşam namazından sonra Mevlana Mahallesindeki İzzet Bayraktar Camii'nde düzenlendi. Sohbetler, 7 Mayıs Cumartesi günü sabah namazından sonra Bahçelievler Mahallesi Samancı Cami'nde gerçekleştirilen 'İslam ve Gençlik' konusuyla son buldu.

Sözlerine asrı saadetten günümüze kadar bütün şehitleri rahmetle anarak başlayan Emrullah Hatipoğlu, "Evvela bütün şehitlerimizi, asrı saadetten başlayarak, İslam'ın ilk şehitleri başta olmak üzere, Uhud, Bedir ve daha nice şehadet şerbetini içmiş, kendi en değerli varlığını Allah-ı Zülcelal için feda etmiş, bize de örnek teşkil etmiş bütün şühedamızı rahmetle ve minnetle yad ediyoruz. Allah (C.C) cümlemize onlara layık olmayı nasip eylesin. Şüheda hakkında bizim kırık dökük cümlelerimizle söyleyeceğimiz sözler, onların faziletini, derecelerini, makamlarını anlatmaya yetmez. O yüzden kime şehit dediğimi başta tespit edelim de Allah-ı Zülcelal'in şehitleri övdüğü ayeti kerimeleri dinlerken anlamakta zorluk çekmeyelim. Şehit nasıl olunur, temel olmazsa olmazı nedir? Bunu tespit edersek peygamber efendimizin imrenilecek, gıpta edilecek varlıklar olarak tarif ettiği ve onlardan olmayı temenni ettiği şühedamızın değerini takdirde güçlük çekmeyelim." dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, uzun yıllar İstanbul Sultanahmet Camii'nde görev yapan Emrullah Hatipoğlu'nu Talas'ta ağırlamaktan ve sohbetlerinden istifade etmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Emrullah Hatipoğlu'dan Talaslılarla Sohbette Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement