Engelli Çocuklar Kapadokya'da Etkinlikte Buluştu - Son Dakika
Yerel

Engelli Çocuklar Kapadokya'da Etkinlikte Buluştu

Engelli Çocuklar Kapadokya\'da Etkinlikte Buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği tarafından düzenlenen etkinlikte özel gereksinimli çocuklar tiyatro izledi, ata bindi ve el sanatlarıyla uğraştı.

03.12.2023 18:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel gereksinimli çocuklar Kapadokya'da bir araya geldi

Özel gereksinimli çocuklar ata bindi, golf oynadı

NEVŞEHİR - 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle özel gereksinimli çocuklar Kapadokya Engelli Yetenekler Derneğinde bir araya geldi. Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği (KEYDER)'in organize ettiği etkinlikte çocuklar tiyatro izledi, ata bindi, ok gösterisi izledi, vitray boyama ve keçeden pano yaptılar.

Kapadokya Engelli Yetenekler Derneği düzenlediği bir dizi etkinliklerle, özel yetenekli çocukları bir araya getirdi. Etkinlikte ilk olarak Nevşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları Çocuk Gelişimci Yazar Berna Avşar Bozdoğan'ın yazdığı çocuk oyununu sergiledi. Daha sonra çocuklar tiyatro sanatçıları ve KEYDER gönüllüleriyle birlikte doyasıya eğlenerek pasta kesti. Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü sporcuları Geleneksel Okçuluk gösterisi yaptı etkinlik sonrasında çocuklar ata bindi.

KEYDER Genel Koordinatörü Esmanur Uçarsu yaptığı açıklamada "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü münasebetiyle Kapadokya bölgesinde yaşayan özel gereksinimli bireyleri bir araya getirdik. Ama ben bugüne 3 Aralık Dünya Engelsiz Farkındalık günü demek istiyorum diyerek sadece bir gün değil KEYDER olarak her gün onların yanlarında olduklarını ifade etti. Burada onlar için KEYDER olarak bir takım etkinlikler düzenledik. İlk olarak Nevşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları çocuk tiyatrosu oyunu oynadılar. Gökbörü Geleneksel Spor Kulübü sporcuları Geleneksel Okçuluğa dair bilgi vererek gösteri yaptılar. Vitray ustası gönüllümüz ile cam boyama etkinliği ve Endüstri Ürünleri Tasarımcısı hocamız ile Keçe Pano yapımı atölyesi gerçekleştirdik. Gençlik Spor İl Müdürlüğünden ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi öğrencilerinden oluşan gönüllüler ile at binme etkinliği ve oyun atölyesi de düzenledik" şeklinde konuştu.

Özel gereksinimli kızı ile birlikte etkinliğe katılan Gülay Güven'de yaptığı açıklamada "Düzenlenen etkinlikte çocuklar hoşça vakit geçirdi. Atölye çalışmalarına katılan çocuklarımız unutulmayacakları bir gün geçirdi" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Çocuklar Kapadokya'da Etkinlikte Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement