Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı

Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. Kuruluş Yıl Dönümü Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende 24 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı.

12.05.2014 15:36

Jandarma Genel Komutanlığı'nın 175. Kuruluş Yıl Dönümü Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında Erzincan Jandarma Alay Komutanlığı'nda düzenlenen törende 24 engelli, bir günlük temsili askerlik yaptı. 24 Engelli genç bir günlüğüne de olsa askerlik yapmanın heyecanını yaşadı.

Sabah erken saatlerde aileleri ile birlikte Erzincan İl Jandarma Komutanlığı'na giden 24 engelli genç burada ilk olarak askeri kamuflajlarını giydi, bot bağlamayı öğrendi. Daha sonra kısa bir askeri eğitimden geçen engelliler yemin törenine katıldı.

Törene Erzincan Valisi Abdurrahman Akdemir, Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, 59. Topçu Er Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Şafak İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Dündar Aydın ve aileler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutan Yardımcısı Jandarma Albay Dündar Aydın, her Türk gencinin ve ailesinin bu hizmeti gurur ve onur olarak kabul ettiğini belirterek; ""Ülkemizde askerlik; vatan borcu, vatan hizmeti olarak her ne kadar Anayasamızın bir yükümlülüğü olsa da her Türk genci ve ailesi bu hizmeti bir gurur, onur kabul etmekte, büyük bir sevinç içerisinde Türk Silahlı Kuvvetleri saflarına bir bayram coşkusu içerisinde gelmekte ve ailelerde göndermektedir. Şu an burada icra edilen yemin töreni Türk mazisi kadar şanlı bir geçmişe sahip olan ordumuzun tarihten beri, yaşattığı en kutsal ve en anlamlı günlerindendir" diye konuştu.

Konuşmanın ardından 24 engelli genç Türk Bayrağı üzerine ve silahların üzerine ellerini koyarak yemin etti. Yemin sırasında engelli yakınlarından bazıları duygulu anlar yaşadı. Tören engelli askere çeşitli hediyeler verilmesi ve geçit töreni ile sona erdi.

Temsili askerlik için gelen bazı engelli vatandaşlar ve aileleri yapılan uygulamadan memnun olduklarını ve mutlu olduklarını söyledi. - ERZİNCAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Engelli Gençlerin Askerlik Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement