"Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık" Konferansı - Son Dakika
Yerel

"Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık" Konferansı

"Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık" Konferansı

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından "Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık" konulu konferans düzenlendi.

02.05.2014 14:49

Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından "Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık" konulu konferans düzenlendi. Mühendislik Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen konferansa öğretim görevlileri ve öğrenciler ilgi gösterdi.

Doç. Dr. Kemal Akkılıç öncülüğünde, Elektrik-Elektronik Bölümü Robot Topluluğu tarafından organize edilen konferans, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Elektronik-Elektronik Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Erol Kurt tarafından verildi.

Kaos ve doğrusal olmayan sistemlerin özelliklerine değinen Kurt, mühendislikte bu sistemlerin kaotik incelemelerinin önemini vurguladı. Kurt, mühendislik sistemlerinin pek çoğunun bazı ihmaller yapılarak modellenebildiğine dikkat çekerek, ihmallerin doğrusal olmayan elemanlar içeren sistemlere uygulanmasının yanlış sonuçlar vereceğini belirtti.

Konuşmasında farklı elektronik devrelere örnekler veren Kurt, felsefi açıdan kaosun önemine ve başlangıç şartlarının etkisinden de bilgiler verdi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Fen ve Mühendislikte Kaos ve Karmaşıklık' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement