Gazze'deki savaşta yaklaşık 100 bin kişi öldü, yaralandı ya da kayıp - Son Dakika
Yerel

Gazze'deki savaşta yaklaşık 100 bin kişi öldü, yaralandı ya da kayıp

Gazze\'deki savaşta yaklaşık 100 bin kişi öldü, yaralandı ya da kayıp

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki 4 ay süren savaşta yaklaşık 100 bin kişinin öldüğünü, yaralandığını ya da kayıp olduğunu açıkladı. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde 17 bin çocuğun refakatsiz veya ailelerinden ayrı olduğunu belirtti ve ateşkesin çok geç kalındığını vurguladı.

05.02.2024 19:17  Güncelleme: 06:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, "4 ay süren savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin kişi öldürüldü, yaralandı ya da şu anda kayıp" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 7 Ekim'den bu yana devam ederken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze Şeridi'ndeki kayıplara ilişkin açıklamalarda bulundu. Lazzarini, "4 ay süren savaşta Gazze'de yaklaşık 100 bin kişi öldürüldü, yaralandı ya da şu anda kayıp. Bu rakam nüfusun yaklaşık yüzde 5'ini temsil etmektedir. Bunun şehrinizde ya da ülkenizde ne anlama geldiğini kolayca hesaplayabilirsiniz" dedi.

Gazze Şeridi'nde yaklaşık 17 bin çocuğun refakatsız ya da ailelerinden ayrı düşmüş durumda olduğunu ifade eden Lazzarini, "Nüfusun yüzde 80'inden fazlası, çoğu birkaç kez olmak üzere yerinden edildi ve savaş kazananı olmayacak olsa da sadece acı, sefalet ve kederle hız kesmeden devam ediyor" dedi.

Ateşkes için çok geç kalındığını ifade eden Lazzarini, "Gazze'deki, İsrail'deki, bölgenin diğer yerlerindeki ve ötesindeki insanların iyiliği için ateşkes gecikti, farklı bir yola ihtiyaç var" dedi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik devam eden saldırılarında 27 bin 478 kişi hayatını kaybetti, 66 bin 835 kişi de yaralandı. - CENEVRE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gazze'deki savaşta yaklaşık 100 bin kişi öldü, yaralandı ya da kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement