Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi - Son Dakika
Yerel

Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi

Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi

Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu, 'Nar' dergisini tanıttı.

09.05.2012 11:14

Mehmet Ali Yılmaz İlköğretim Okulu, 'Nar' dergisini tanıttı. Derginin 6. sayısının tanıtım etkinliği Altın Koza Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı. Etkinlikte derginin düzenlediği 'Geleceğin Yazarları' adlı öykü yarışmasının ödül töreni de gerçekleşti.

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, yaptığı açılış konuşmasında Adana'nın derslik ihtiyacına dikkat çekti. Törene 5 dakika geç kalmasının nedenlerini açıklayan Selamet, "Önümüzdeki 3 yıl içinde 7-8 bin derslik açmamız gerekiyor. Buraya gelmeden önce hayırsever iş adamlarımız ve bazı belediye başkanlarımızla yeni derslikler konusunda görüşmeler yaptık. Öğrencilerimizin uygun koşullarda eğitim almalarına yönelik temaslarımız sürüyor" dedi.

Eğitimin bireyin fizik, güç ve yeteneklerini de ortaya çıkarması bakımından önemli olduğunu belirten Selamet, "Bir zamanlar öğrencilere ezbere dayalı ağır dersler yüklerdik. Ancak bugün kimse öğrencinin ayaklı kütüphane olmasını beklemiyor. Öğrencilerin artık yeteneklerinin de ortaya çıkması gerekiyor. Öğrencilerimizin yeteneklerini sergileyebilecekleri fırsatlar oluşturmalıyız" diye konuştu.

Okul müdürü Mehmet Akkoç ise yayın hayatına 4 yıl önce inanç ve birikimle başlayan 'Nar' dergisinin bugün mutluluğun doruğuna ulaştığını kaydetti. Eğitimin bir adam olma süreci olduğunu söyleyen Akkoç, "Eğitimciler olarak sorumluluğumuzun bilincindeyiz" dedi.

Geleceğin Yazarları öykü yarışmasına 194 hikayenin başvurduğunu belirten Akkoç, 12 hikayenin kitaplaştırıldığını söyledi. Kitabın editörlüğünü ise Piri Reis Anadolu Lisesi öğrencisi Arzum Gökçe Köle'nin üstlenmesi önemli bir ayrıntıyı gözler önüne serdi.

Konuşmaların ardından okul öğrencileri Belgin Bilir ve Mukaddes Gülmer'in okuduğu şiirler salondan büyük alkış aldı. Törende jüri üyeleri ve yazarlar Süreyya Köle, Gültekin Şevki Üldes ve Mazlum Dirican'a öykü yarışmasına sundukları katkıdan dolayı teşekkür edildi.

Yarışmada, "Çınar ağacının gözyaşı" ile birinci seçilen Arife Büşra Işık'a dizüstü bilgisayar verilirken ikinci Ayşenur Binbir "Güneşim gitti, hayatım bitti" ile bisiklet, Yeliz Karakaya ise "Hayallerinin peşinden koşan kız" ile üçüncü olarak mp4 çalar kazandı.

Yarışmada Yahya Yılmaz, Betül Korkmaz, Rabia Sena Yağdıgül, Reyhan Çopur, Sultanay Metlioğlu, Pınar Arıkoğlu, Kader Kaya, Sena Şimşek ve Sıla Kaya mansiyon ödüllerine layık görüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Geleceğin Yazarları Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement