Giresun'da 21 Engelli Yemin Ederek Asker Oldu - Son Dakika
Yerel

Giresun'da 21 Engelli Yemin Ederek Asker Oldu

Giresun\'da 21 Engelli Yemin Ederek Asker Oldu

Giresun’da Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının 175. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende 21 engelli özel tertip olarak asker oldular.

12.05.2014 17:30

Giresun'da Engelliler Haftası ve Jandarma Genel Komutanlığının 175. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen törende 21 engelli özel tertip olarak asker oldular.

Giresun Jandarma Bölge Komutanlığında yapılan törene Giresun Valisi Hasan Karahan, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Giresun Belediye Başkan Vekili Orhan Kurt, Cumhuriyet Başsavcısı Abidin Bozkan, engelliler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, "Askerlik Türk milletiyle birleşmiş büyük bir ailenin yeni ferdi olmaktır. Ailenin tam ortasında vatanını korumak uğruna canını veren binlerce şehit ve uğrunda kan veren gaziler yer alır. Her biriniz onların aziz hatıralarına laik olabilmek ve bize emanet edilmiş vatanın her bir karış toprağını savunmaya yemin etmiş bir ailenin ferdiyiz. Birazdan sizler de edeceğiniz yeminle bu ailenin ayrılmaz bir ferdi olacaksınız. Çok kıymetli anne ve babalar gözünüz arkada kalmasın onlar artık bizim evladımızdır" dedi.

Konuşmanın ardından 21 özel tertip engelli asker yemin ederek temsil askerlik belgesi ve hediyelerini aldılar.

"41 YAŞINDA ASKER OLDU"

Törene katılarak yemin edip asker olan 41 yaşındaki engelli Osman Şengül duygularını anlattı. Şengül, "Çok güzel bir mutluluk uzun zamandır vatani görevimizi yapmayı bekliyorduk. Bizim için çok mutlu ve gurur verici bir gün .bize bu imkanı sağlayan Türkiye Cumhuriyeti askerlerimize çok teşekkür ediyoruz. Çok farklı bir gün yaşattılar bize. Temsili olarak bir gün de olsa bu görevi yerine getirdik. 41 yaşımdayım eşimle beraber geldik eşimin de çok istediği ve arzu ettiği bir gündü" diye konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Giresun'da 21 Engelli Yemin Ederek Asker Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement