Göksel Baktagir Konseri Büyüledi - Son Dakika
Yerel

Göksel Baktagir Konseri Büyüledi

Göksel Baktagir Konseri Büyüledi

Gaziantep Üniversitesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle Göksel Baktagir konser verdi.

21.05.2013 15:07  Güncelleme: 09:47

Gaziantep Üniversitesi'nin 40'ıncı kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen Kültür Sanat Günleri kapsamında Göksel Baktagir tarafından Türk Musikisi Devlet Konservatuarı eşliğinde konser verdi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen konseri; İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Hakan Tatyüz ile vatandaşlar ve öğrenciler izledi.

Konserde kendisini dinlemeye gelenlere konuşan sanatçı Göksel Baktagir, "Önceki yıllarda sanat merhalelerimde aşama kaydetmemi sağlayan, sanatkar büyüğüm ve aynı zamanda Gaziantepli Necdet Yaşar gibi usta bir sazendenin öğrencileri olarak belirli dönemlerde Gaziantep'e gelmiştik. Her gelişimizde memleketin sanata olan duyarlılığını, inceliğini, güzelliğini derinden yaşadık. Bu topraklarda bizim köklerimizde olan makamsal en ince işçiliklerin çok önceden yapılmış ve bu temelleri atılmıştır. Biz bu temellerle beslenen hocaların öğrencileriyiz" bu yıl 25'nci kuruluş yıl dönünü kutlanan Türk Musikisi Devlet Konservatuarı'na sanat dolu nice yıllar diledi.

Baktagir, daha sonra gecede; 'Nihavend Peşrev', 'Vuslat', 'Atlantis', 'Elmas Oyun Havası' gibi eserleri seslendirdi.

Enstrümantal eserlerin yer aldığı konserin ardından Gaziantep İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök ve Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Müdürü Hakan Tatyüz tarafından, Göksel Baktagir'e teşekkür plaketi verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Göksel Baktagir Konseri Büyüledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement