Gülsar: "Hedefimiz Sınıf Mevcutlarını Azaltmak" - Son Dakika
Yerel

Gülsar: "Hedefimiz Sınıf Mevcutlarını Azaltmak"

Gülsar: "Hedefimiz Sınıf Mevcutlarını Azaltmak"

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hedeflerinin okul-sınıf mevcutlarını azaltmak ve eğitim kalitesini daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi.
Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı, Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde...

08.12.2013 10:19

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hedeflerinin okul-sınıf mevcutlarını azaltmak ve eğitim kalitesini daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi.

Milli Eğitim İl Danışma Kurulu toplantısı, Osmangazi Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'ın başkanlık ettiği kurul toplantısına İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, belediyeler, sivil toplum kuruluşları, emniyet, sendikalar ve Uludağ Üniversitesi temsilcileri ile eğitim yöneticileri katıldı. Kurulda ayrıca üye olarak öğretmen, öğrenci ve veliler de yer aldı. Bursa Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal, kurulda alınan kararların eğitimin kalitesinin artırılmasına önemli katkı sağladığını dile getirdi. Eğitimin sadece sınıf ortamında olmadığını ifade eden Kartal, "Okul duvarlarımızın eğitim materyalleriyle doldurulması gerekir. Başarı için öğretmen ve öğrenci arasında mesafe olmamalı. Çocukların eğitime engel bir durumları varsa bunların daha okul öncesi dönemde tespit edilmesi çok önemli. Rehberlik Araştırma Merkezlerimizde (RAM) uzmanlık alanları oluşturulmalı. Okul güvenliği konusunda özellikle internet kafelerin çok sıkı takip edilmesi gerekiyor. Okul müdürlerimiz, öğretmenlerimiz hatta velilerimiz buraları kontrol etmeli" dedi.

Kurulda çok değerli görüşlerin paylaşıldığını belirten Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, hedeflerinin okul-sınıf mevcutlarını azaltmak ve eğitim kalitesini daha yukarı çıkarmak olduğunu söyledi. Geniş bir katılımla gerçekleştirilen toplantıda, okul güvenliği ve öğrenci sağlığı, özel okullar, idareci ve öğretmenlerin hizmet içi eğitimleri, atamalar, okul onarım ve tadilat ödenekleri, mesleki eğitim, okuma yazma kursları, okul öncesi eğitim, 9. Sınıflar için yönlendirme liseleri, öğrencilere rehberlik hizmeti, derslik ve öğretmen ihtiyacı, eğitim kalitesinin artırılması, ölçme ve değerlendirme, belediyelerin ve sivil toplum kuruluşlarının eğitime katkıları gibi birçok konunun değerlendirilmesi yapıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gülsar: 'Hedefimiz Sınıf Mevcutlarını Azaltmak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement