Hatay'da Bağımlılıkla Mücadele Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Yerel

Hatay'da Bağımlılıkla Mücadele Masaya Yatırıldı

Hatay\'da Bağımlılıkla Mücadele Masaya Yatırıldı

Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele 2010/2012 yılı Yerel Eylem Planı Kurul toplantısı Hatay Valiliği'nde gerçekleştirildi.

19.01.2012 15:55

Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele 2010/2012 yılı Yerel Eylem Planı Kurul toplantısı Hatay Valiliği'nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve Vali Yardımcısı Kadim Doğan başta olmak üzere Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Hatay İl Jandarma Komutanlığı yetkilileri, daire müdürleri ile basın mensupları katıldı.

Hatay Valisi Lekesiz toplantıda yaptığı konuşmada madde bağımlılığının insanı köleleştirdiğini ifade etti. Lekesiz, Madde bağımlılığının yüzyıllardan bu yana dünyanın en önemli sorunlarından biri olduğunu belirterek, "Kullanıldığında bağımlılık yapan maddeler geçtiğimiz yüzyıldan bu yana tüm dünyanın en önemli sorunlarından biri haline gelmiştir. Bu maddeler başlangıçta bağımlılık yapmalarının yanı sıra zamanla insanın hem biyolojik hem sosyolojik yapısında birçok olumsuz etkene neden olmaktadır. Madde bağımlılığı ilimizin ve ülkemizin yanı sıra tüm ülkelerin önemli bir sorunu durumunda olup gereken önlemlerin alınmasını zorunlu kılmıştır. Birçok olumsuz soruna neden olan bu maddelerin alınmasını önlemek için eğitimin ne kadar önemli olduğu da ortaya çıkmıştır" dedi.

Madde bağımlılığının, insanı köleleştirdiğini söyleyen Lekesiz, "Bireyin özerkliğini ve özgürlüğünü elinden almaktadır. Birey kendinden yoksun olduğu gibi hem kendine hem de yaşadığı topluma ağır bir yük olmaktadır.

Bağımlı insan sayısındaki artış ile buna bağlı suç unsurlarını artışının paralel olduğu tespit edilmiştir. Bireylerin madde kullanımının önüne geçmek için sadece polisiye değil aile ve toplumsal mücadele gerekiyor. 2006-2012 yıllarını içeren 'Bağımlılık yapıcı maddeler ve bağımlılıkla mücadele ulusal politika strateji belgesi' başbakanlık tarafından 20 Kasım 2006 tarihinde imzalanmış olup ilimizde de yapılan mücadele ve çalışmalar bu belgeye göre yapılmaktadır. 2012' de bağımlılıkla mücadele konusunda çalışmalarımız kararlılıkla devam edecektir" diye konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hatay'da Bağımlılıkla Mücadele Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement