HDP'li Ekinci: Canlı Bombalar Dışarıda, Canlı Kalkanlar İçerde - Son Dakika
Yerel

HDP'li Ekinci: Canlı Bombalar Dışarıda, Canlı Kalkanlar İçerde

HDP\'li Ekinci: Canlı Bombalar Dışarıda, Canlı Kalkanlar İçerde

Batman Beşiri İlçesi HDP İlçe Başkanı Ahmet Ekinci, "Canlı bombalar dışarıda, canlı kalkanlar içerde" dedi.

15.10.2015 07:47

HDP Beşiri İlçe Başkanından Hükümete Tepki

HDP Beşiri İlçe Başkanı Ahmet Ekinci, "Canlı bombalar dışarıda kol geziyor, savaşı ve ölümleri istemeyen canlı kalkanlar ise içeriye hapsediliyor" dedi.

HDP'li Ahmet Ekinci, 10 Ekim Cumartesi günü Ankara'da yaşanan bombalı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Saldırıyı lanetlediklerini belirten Ekinci, olayda güvenlik zafiyetinin olduğunu ve ilgili tüm yetkililerin yargılanması gerektiğini belirtti.

Suç örgütü kuran mafya liderlerinin bu ülkede miting düzenleyerek olu oluk kan akacağı şeklindeki sözlerinden sonra Ankara'daki patlamanın yaşanmasının tesadüf olmadığını ileri süren Ekinci, "En temel insan hakkı olan yaşama hakkını hedef alan bu eylemi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Bir mafya liderinin alanlarda miting yaparak 'oluk oluk kan akacak' tehditlerinde bulunması ve ertesi günde 95 barışsever insanın katledilmesini bağlantılı buluyorum. Ayrıca, AKP yöneticilerinin HDP'yi hedef gösteren açıklamaları, olay günü basın toplantısında bakanların tutumu tam bir faciadır" dedi.

"ROBOSKİ, SURUÇ VE ANKARA SALDIRILARI BİRBİRİLERİYLE BAĞLANTILI"

HDP'li Ekinci, Roboski olayının faillerinin bulup yargılanması taktirinde Suruç olayının olmayacağını ve Suruç failleri ile azmettiricilerinin bulunmasıyla da Ankara faciasının yaşanmayacağını söyledi.

Ekinci, "Eğer katliamların hesabı sorulsaydı ve failler yargılansaydı bugün ülkenin dört bir tarafına cenazeler gitmezdi. Halkımız bunları iyi bilsin ve iyi okusun" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Ekinci: Canlı Bombalar Dışarıda, Canlı Kalkanlar İçerde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement