İl Milli Eğitim Komisyonu Toplandı - Son Dakika
Yerel

İl Milli Eğitim Komisyonu Toplandı

İl Milli Eğitim Komisyonu Toplandı

Bursa İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı.

08.06.2014 10:29

Bursa İl Milli Eğitim Komisyon toplantısı Demirtaşpaşa Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde yapıldı.

Bursa eğitiminin masaya yatırıldığı toplantıya, Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici ve Vali Yardımcısı Eyüp Sabri Kartal'ın yanı sıra İl Maarif Müfettişleri Başkanı Ali Dursun, Şube Müdürü Mustafa Sevinç ile komisyonda görevli okul müdürleri katıldı. Komisyon çalışmasının önemine vurgu yapan Kartal, "İl Milli Eğitim Komisyonlarının, eğitimin problemlerinin ortaya konulması ve bunları çözme noktasında önemli bir çalışmadır. Eğitim sistemimizin gelişmiş ülkelerin eğitim sistemleriyle karşılaştırılmalı olarak değerlendirilmesinin yapılması gerekiyor. En önemli konulardan birisinin başarısız olarak örgün eğitim dışına çıkan öğrenciler olduğunu düşünüyorum. Özellikle orta öğretim çağındaki öğrenciler önemli bir dönem geçiriyorlar. Bu dönemde öğrencilerin çok iyi gözlemlenmesi ve çocuğun karakterine göre eğitim sistemi belirlenmesi gerektiğine inanıyorum" dedi.

Hedeflerinin öğrencileri bir üst öğrenime ve hayata en iyi şekilde hazırlamak olduğunu ifade eden Mustafa Bilici, "4 ayda bir gerçekleştirdiğimiz İl Milli Eğitim Komisyonunu Bursa eğitiminin bakanlar kurulu olarak görüyorum. Burada alınan kararların bağlayıcı özelliği var ve okullarımızda uygulanıyor. Komisyon kararları eğitim çalışmalarımıza rehberlik yapacak. Bu nedenle üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor. Çalışmalarımızı bu bilinçle sürdürüyoruz" dedi.

Bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesinin ardından okullardaki eğitim öğretim hizmetlerinde başarının artırılması, öğretmenlerin mesleki yönden geliştirilmesi için yapılacak eğitimler, İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, okullar ve okul aile birliklerinden gelen talepler, sosyal faaliyetler gibi konuların geniş değerlendirilmesi yapıldı. Toplantıda ayrıca okullarda hijyen, kalıcı ve tam öğrenmenin sağlanması ve başarının artırılması, öğretmenlerin mesleki gelişimlerini yükseltmeye dair çalışmalar, devam-devamsızlık ve okul terkleri, sınavlara hazırlık gibi konuların geniş değerlendirilmesi yapıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İl Milli Eğitim Komisyonu Toplandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement