İnegöl'deki Okullara Güvenlik Görevlisi Talebi - Son Dakika
Yerel

İnegöl'deki Okullara Güvenlik Görevlisi Talebi

İnegöl\'deki Okullara Güvenlik Görevlisi Talebi

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013-2014 yılı İlçe Danışma Kurulu toplantısında güvenlik görevlisi talebi konuşuldu.

15.12.2013 15:48

Bursa İnegöl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2013-2014 yılı İlçe Danışma Kurulu toplantısında güvenlik görevlisi talebi konuşuldu.

Zeki Konukoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi Konferans Salonunda, Kaymakam Ali Akça'nın Başkanlığında düzenlenen toplantıya Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Kerim Kazanasmaz, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Yüzbaşı Uğur Baş, İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç, Belediye Başkan Yardımcısı Gülhan Şahin, Milli Eğitim şube müdürleri Cavit Yakşi ve Mustafa Karaaslan, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

"ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ BULUNDURULSUN"

Toplantının açış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cavit Yakşi, İnegöl'deki öğrenci sayısının birçok ilin toplam nüfusundan daha fazla olduğuna ifade ederek, "Geleceğimiz olan çocukların daha iyi ve güvenli ortamlarda eğitim görmesi her şeyden daha çok kıymetli. Okulların tamamında güvenlik kameraları ile alarm sistemleri bulunuyor. Okula giriş ve çıkışları takip edecek özel güvenlik görevlisinin bulundurulması gerekiyor. Bu konuda okullarımızdan talepler var. Yetkililerden bu konuda destek bekliyoruz" dedi.

Bir toplumun en önemli sermaye unsurunun insanlar olduğunu belirten Kaymakam Ali Akça ise, "İnsanları yarınlara ve geleceğe daha iyi hazırlayan toplumlar da, yarınlarını daha rahat karşılıyorlar. Çocuklarımızı ve insanlarımızı yarınlara hazırlamak için elimizde tek bir araç var. Bu da eğitim. Eğitim, toplumun bütününü koordine içerisinde yürüteceği bir hadisedir. İlçe Danışma Kurulu toplantısı da bu anlamda önemli" diye konuştu.

Okul Müdürlerinin görüş ve önerilerini dile getirmelerinin ardından, İnegöl'deki toplam öğrenci sayısının 48 bin 380 olduğunu ifade eden Akça, okulların, öğrencilerin ve öğretmenlerin güvenliği konusunda bazı tedbirler aldıklarını açıkladı.

İlçe Emniyet Müdürü Murat Sevinç ise, okullarda koyulması düşünülen güvenlik görevlilerinin belirli eğitimlerden geçmesi gerektiğine dikkat çekerek, okullardaki yaşanabilecek sıkıntılı durumlarda 155 Polis İmdat'ın aranmasını istedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel İnegöl'deki Okullara Güvenlik Görevlisi Talebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement